{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn gezinnetje en onze situatie.

In mijn eerste blog even mijn kleine gezinnetje voorstellen en hoe we er voorstaan.

Afbeelding blog 'Mijn gezinnetje en onze situatie.' Achtergrond blur afbeelding

Hoi mama's (en papa's) van Mamaplaats.

Ik zal ons even voorstellen;

Mijn kleintje en ik, dat is mijn kleine gezinnetje. Ik ben een alleenstaande moeder al vanaf de 8ste week in de zwangerschap (in hoevere je jezelf dan al alleenstaande moeder kan noemen aangezien de baby nog niet geboren is maar in ieder geval alleenstaand). Dit is niet een bewuste keuze geweest maar wel een keuze waarmee ik heb leren omgaan. De papa van mijn kleintje heeft er voor gekozen om niets bij te dragen in de opvoeding. Sinds mijn kleintje ongeveer 6 maanden oud was hebben we ook helemaal niks meer van hem vernomen. De papa heeft de kleine uberhaupt nooit gezien of gesproken (ook zijn keuze geweest). Vandaar daar ik niet spreek van ons kleintje maar van mijn kleintje (officieel gezien is het natuurlijk ook zijn kleintje).

Mijn kleintje is hoogsensitief (HSK) waardoor net wat meer aandacht nodig is met/bij bepaalde dingen en, vooral thuis, super druk. Voor de rest is de kleine het liefste buiten, een echt buitenkindje (was ik ook)

Ik ben een mama met weinig en onregelmatig inkomen (hopelijk veranderd dit snel!). Hierdoor is het elke maand onzeker wat ik precies kan besteden. Gelukkig woon ik in bij 3 andere familieleden (al heb ik liever een plekje voor mezelf en de kleine maar, ik heb in ieder geval een dak boven mijn hoofd). Het enigste inkomen (tot half maart) is het Kindgebondenbudget en de Kinderbijslag. Hiervan heb ik alles moeten doen maar niet altijd gedaan. Zijn flink wat (oude) rekeningen blijven liggen en hierdoor is een flinke schuld ontstaan.

Sinds begin februari heb ik gelukkig weer betaald werk gevonden (halfjaar contract) op oproepbasis. Hierdoor heb ik dus wat meer inkomen maar niet regelmatig. Ik kan bijvoorbeeld 5 dagen in de week worden opgeroepen of 1 dag of helemaal niet!

Ik ben op dit moment al blij dat ik wat meer inkomen ga krijgen (half maart mijn eerste salaris in een hele lange tijd!) Hierdoor heb ik in ieder geval wat extra speelingsruimte en misschien ook wel genoeg (over) om mijn schulden af te gaan betalen.

Mijn blogs op Mamaplaats zullen vooral gaan over het reilen en zijlen van een gezin met een klein inkomen. Hoe wij bijvoorbeeld inkopen doen, wat wij voor leuke dingen doen (zonder geld of soms met een heel klein beetje), waar wij geld op (proberen te) besparen en dat soort onderwerpen.

Tot zover mijn voorstelrondje en mijn allereerste blog!

xx CheapMommy

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je