{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn geheim: Omer [6]

Omer had aangegeven dat we misschien beter niet meer konden bellen/appen/mailen. Dagenlang huilde ik omdat ik hem miste. Op een avond stond hij huilend voor de deur.

Afbeelding blog 'Mijn geheim: Omer [6]'

Ik wilde van alles; huilen, schreeuwen, Omer omhelzen… Maar het enige dat ik ik kon bedenken was dat ik heel hard riep dat ik even ging kijken of er geld in mijn portemonnee zat. Ik had afgelopen week net aan de collectant van de Hartstichting wat gegeven, dus ik gebruikte dat als dekmantel voor het geval Tom mij zou ondervragen.
Ik liep naar mijn tas en pakte mijn portemonnee, op Toms vragende gezicht mompelde ik het woord ‘collectant’ en liep terug naar Omer. Ik fluisterde hem toe dat ik hem later die avond wel zou bellen, dat het nu echt niet uitkwam. Ik weet niet waarom, maar ineens voelde ik woede omhoog borrelen. Hij zette mij aan de kant, nu was het mijn beurt. Ik wilde hem helemaal niet knuffelen of zoenen, ik wilde hem eigenlijk alleen maar slaan, krabben en bijten. Zonder nog iets te zeggen of te doen gooide ik de deur dicht en liep terug naar de woonkamer. Tom besteedde zoals gewoon nauwelijks aandacht aan mij en verdiepte zich weer in een duimendik dossier dat blijkbaar erg belangrijk was.
Zuchtend zette ik de tv uit en pakte mijn telefoon. Ik zag direct meerdere appjes van Omer, maar voordat ik deze kon lezen begon Tom zo uit het niets te praten.

‘Ik heb het idee dat ons huwelijk niets meer voorstelt, om nog maar te zwijgen over de afwezigheid van gezellige dingen tussen de lakens.’
Ik staarde hem verbouwereerd aan en ik wist niets uit te brengen. Niet alleen was ik boos op Omer, ik merkte dat ik ook woest was op Tom. Ik vroeg hem snauwerig of hij wellicht in de gaten had dat het aan hem zelf lag. Tom wilde antwoorden maar ik hief mijn hand op en wilde dat hij mij zou laten uitpraten.
Ik sta bij familie en vrienden bekend als spraakwaterval en kletskous, dat was nu niet anders. De woorden stroomden uit mijn mond; ik ging van de hak op de tak en ik zag aan Tom dat hij het ook niet meer begreep. Ik vertelde over Alex en Sam, dat ze vreemden voor hem waren, dat hij niet het flauwste benul had hoe het echt met mij ging en dat hij niet eens wist wat voor werk ik precies doe. Meer van dat soort dingen en dan allemaal door elkaar. Het was dat ik het zelf nog begreep… Ik begon mijn stem steeds meer te verheffen en alles wat mij de afgelopen maanden dwars had gezeten gooide ik eruit. Toch zei ik niets over Omer, Tom vroeg er ook niet naar. Hij knikte alleen maar en zei dat hij een tas ging inpakken.

‘Doe niet zo mal,’ zei ik met schrille stem. Het was niet mijn bedoeling om Tom weg te jagen. Toch? Het luchtte op om alles eruit te gooien en ik was klaar voor een echt gesprek. Een echt gesprek dat tot diep in de nacht zou duren. Ik dacht met weemoed aan de lange gesprekken die Tom en ik ‘vroeger’ voerden; ik een fles wijn, Tom een biertje. We praatten en filosofeerden over alles. Geen onderwerp was te gek. Waar is het misgegaan? Toen Alex werd geboren? Of hebben we eigenlijk nooit bij elkaar gepast?
Ik zei snel dat ik de gesprekken miste en vroeg Tom waarom hij niet wilde praten. Het enige dat hij deed was mij minachtend aankijken. ‘Die gesprekken zijn al lang geleden doodgebloed, Jo. Ik hou van je, maar ik geloof niet dat het nog wederzijds is.’
Zonder nog iets te zeggen of mij nog aan te kijken vertrok Tom, hij zei dat hij bij zijn vriend Jochem ging slapen.

Ik negeerde de telefoontjes en appjes van Omer, ook al had ik hem beloofd om hem te bellen. Ik ging Carolien bellen, sinds de kleuterschool mijn steun en toeverlaat. Ze nam direct op en zei direct dat ze even bezig was en of ze zo terug mocht bellen. Mijn duim bleef zweven boven de knop om op te hangen. Ik weet niet waarom, maar ik hield de telefoon weer bij mijn oor en luisterde naar de mannenstem op de achtergrond. Het was de stem van Tom… 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je