{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn geheim: Omer [2]

Ik durf niet aan Tom te vertellen dat ik verliefd ben geworden op Omer. Wat nu?

Afbeelding blog 'Mijn geheim: Omer [2]' Achtergrond blur afbeelding

Ik probeerde mijn droge keel weg te spoelen met een iets te grote slok koffie en verslikte me. Tom vroeg wat ik wilde vertellen en ik schudde snel mijn hoofd. Ik voelde dat ik rood werd en de onderzoekende ogen van Tom maakten het er niet makkelijker op. Ik stond op en veegde met een doekje de koffiespetters van mijn broek.
Gelukkig begon Tom over iets anders en ik haalde opgelucht adem. Toch was ik er niet bij met mijn hoofd en dacht aan Omer. Dat hij misschien nu ook met zijn vrouw op de bank zat.
‘Hé Jo, waar zit je met je gedachten? Toch niet weer bij die Turk?’
Ik keek Tom verschrikt aan, het was alsof hij gedachten kon lezen. Ik zag zijn grijns en wist ineens dat hij ons oeroude grapje weer van stal had gehaald. Als Tom op zakenreis ging zei hij wel eens gekscherend dat ik ‘mijn Turk maar moest bellen’. Gek genoeg had ik nu een Turk, dacht ik wrang.
Tom vertelde over zijn aankomende zakenreis en dat zijn ouders wel op de kinderen wilden passen die week zodat ik met hem mee kon gaan. Ik dacht aan Omer en schudde snel mijn hoofd. Ik vertelde dat ik in die week net een aantal belangrijke vergaderingen had en dat ik met Alex en Sam naar de tandarts moest. Ik voelde me schuldig toen ik Tom teleurgesteld zag knikken en zei dat hij het wel begreep.

Waarom vertelde ik niet gewoon over Omer? Waarom liet ik ons huwelijk überhaupt doorsukkelen? Wat ik nu voor Omer voelde, voelde ik jaren geleden voor Tom. We zijn nu een geoliede machine, een goed team. Maar ook niet meer dan dat. Ik wist ook wel dat ik met deze gedachten mijn schuldgevoel probeerde weg te wuiven. Ik wist ook wel dat Tom dit niet verdiende en ik wist ook echt wel dat ik niet tegen hem kon blijven liegen.

Ik stuurde Omer een appje zodra Tom was vertrokken naar Stockholm. Omer sprong een figuurlijk gat in de lucht en appte terug dat we zeker iets moest afspreken.
Tom had het ongelukkige moment uitgekozen om in de mei-vakantie weg te gaan. Of nou ja, ongelukkig...
Sam en Alex gingen een paar dagen naar opa en oma en ik plande een paar dagen vrij van mijn werk, ik keek er echt naar uit. En naar Omer, want hij zou langskomen zei hij.

Op het moment dat ik Tom door de douane zag lopen hoorde ik mijn telefoon gaan. Ik zwaaide nog een keer naar Tom en nam toen op. ‘Met Omer. Ben je alleen? Ik moet met je praten.’
Ik hoorde aan zijn stem dat er iets niet in orde was.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je