{{ message.message }}
{{ button.text }}

mijn droomvakantie voor mijn gezin

Zal mijn droomvakantie altijd een droom blijven? Of komt deze ooit uit?

Afbeelding blog 'mijn droomvakantie voor mijn gezin' Achtergrond blur afbeelding

Wij gaan nu al 6 jaar iedere zomer  3 weken lang op vakantie naar Terschelling. In hetzelfde bescheiden huisje. Waar we niet beschikken over internet, een wasmachine, vaatwasser oven of andere luxe die wij thuis wel genieten. OK je bent op vakantie dus kijk je niet zo kritisch. Toch ben ik er nu naar 6 jaar helemaal klaar mee. Ik heb alle hoekjes van het eiland wel gezien en de laatste 2 jaar hebben wij het ook niet erg getroffen wat betreft het weer. 

Mijn man en kinderen zijn echter helemaal in de ban van dit charmante eiland. Ze kunnen paardje rijden, naar bos en het strand, fietsen door de duinen, spelen in de vele speeltuintjes en natuurlijk op avontuur in het wrakkenmuseum.  Mijn man komt al 35 jaar op dit eiland. Vroeger als jongentje met zijn broer en ouders en hij had ieder jaar veel plezier met de jongens die op het eiland wonen en ook nu heeft hij met de inmiddels mannen een goed contact. Hij vind het niet erg dat alles bekend is, het voelt juist vertrouwd. Een tweede huis.

Daarin schuilt bij mij het probleem. Ik wil helemaal geen tweede huis. Ik wil nieuwe dingen zien en ontdekken. Bank hangen, tv kijken en boekjes lezen kan ik thuis ook prima. Nee..ik wil palmbomen, witte stranden en geen lange broeken of vesten aan. Ik wil entertainment voor mijn kinderen en dat ze vakantievriendjes kunnen maken. Eigenlijk wat meer luxe dan thuis, bijvoorbeeld een jacuzzi, lekker ontspannen na een actieve dag, samen met een wijntje erbij.  Beetje quality time samen met mijn man als de kids uitgeput  op bed liggen. 

Mijn man echter lijkt deze behoeftes niet zo te delen, hij komt al op verschillende plekken met zijn werk en beleefd daar genoeg. Hij vindt dat niets doen wel prima. Hoewel hij begrijpt dat het voor mij anders is, omdat ik niets beleef en hele dagen thuis zit met de kinderen zonder auto in een klein dorp waar echt helemaal niets is, maar toch boekt hij steeds weer dezelfde vakantie in het zelfde huis tot mijn ongenoegen. 

Mijn man ziet het niet zitten om een lange reis te maken met de kinderen in de auto of het vliegtuig naar mijn mooie tropisch droombestemming en hij maakt natuurlijk handig gebruik van het financiële aspect dat wij namelijk voor een appel en ei  3 weken met "vakantie" zijn. Wij zijn nu  3 weken weg voor 1000,- excl bootreis en eten en drinken. Ik moet hem zien te overtuigen met een knalaanbieding, maar ik heb geen idee waar te beginnen. Heb al gezegd dat ik 1 week droomvakantie ook prima vind en dat kunnen we de andere 2 weken misschien eindelijk de hoognodige klussen rondom huis opknappen.

 Winnen is misschien ook een leuke optie? Als hij mijn soort vakantie nu eens zou kunnen ervaren, misschien wil hij dan nooit meer anders of desnoods om en om. Heb ook al voorgesteld dat we ook in de herst- of voorjaarsvakantie misschien  naar Terschelling kunnen gaan als hij daar echt zo nodig heen wil. 

Mama's misschien hebben jullie goede tips voor mij. Waar vieren jullie je vakantie? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je