{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochter is 5 maanden en ik heb spijt van de naam

Ik kan het maar niet van me afzetten: de naam vind ik totaal niet meer passen!

Afbeelding blog 'Mijn dochter is 5 maanden en ik heb spijt van de naam' Achtergrond blur afbeelding

Kersverse mama ben ik, nu alweer een aantal weken aan het werk. Bibi doet het goed, een fijne baby. Ik houd intens veel van haar er is alleen een 'puntje': Ik heb intens spijt van de naam.

Tot het laatst toe waren we aan het veranderen en bleven we het niet eens. Toen gooide ik Bibi op en mijn man reageerde direct heel enthousiast. Aangezien hij de 10 namen die daar vooraf aan gingen finaal de grond in werden geboord kwam het als een verrassing. Hij werd met de dag meer content met de naam. Ook ik, dacht ik.

Toen ze er na een redelijk prima bevalling was en de verloskundige op een poster de naam schreef vond ik het direct niet passen. Het is geen Bibi dacht ik. Maar wat dan wel...

Door alle drukte en het geluk natuurlijk kreeg ik niet de tijd om hier verder over na te denken. Eenmaal thuis denderde het door. Kraamhulp erbij, borstvoeding.

Na 2 nachten zat het me te hoog en nog voordat we het geboortekaartje wilde bestellen kaartte ik het aan bij mijn man. Hij had totaal niet het gevoel en was juist blij met de naam. Aangezien ik ook geen alternatief had en ik het ook plaatste onder het mom van kraamtranen heb ik het weer even geparkeerd.

Twee dagen later weer het gesprek aangegaan. We hadden een mooie oplossing: We geven haar een tweede naam. Wel een beetje laat voor aangifte bij de gemeente maar de tweede naam (Mae) kon nog mooi mee op het kaartje.

Dan konden we altijd nog Bibi Mae, roepnaam Mae, doen bijvoorbeeld.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik noem mijn dochter Mae maar de rest van de wereld heeft het bij Bibi gehouden. Ook omdat mijn man Bibi echt het mooist vindt.

Nu gaat ze volgende maand voor het eerst naar de opvang (ik heb deels ouderschapsverlof opgenomen en mijn man ook). Dit is een kans om opnieuw te beginnen... Zullen we haar als Mae opgeven?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je