Snap
  • Mama
  • babynaam
  • spijt
  • blog
  • welovemamaplaats

Mijn dochter is 5 maanden en ik heb spijt van de naam

Ik kan het maar niet van me afzetten: de naam vind ik totaal niet meer passen!
6 jaar geleden

Maar een tattoo is ook voor altijd toch ?

6 jaar geleden

Hai Dena, door omstandigheden is de naam van mijn zoontje ook niet helemaal hoe ik hem graag zou zien. Maar nu staat het vast hij is ruim een jaar. Binnen een jaar kan je nog kosteloos de naam laten wijzigen als je naar de gemeente gaat en 'bewijs' laat zien wat de naam eigenlijk zou moeten zijn. Als ik je verhaal zo lees dan zou ik goed gaan overleggen met je vriend om dit te regelen! Veel succes met je keuze!

6 jaar geleden

Wat moeilijk.. ik snap je helemaal hoor! Ik had dit zelfde probleem met mijn vriend.. we waren het eens over de naam tijdens de zwangerschap,hij had de naam zelfs al getattooeerd toen het bij mij ineens door drong dat ik die naam niet meer wou.. Ik heb de grootste ellende en ruzie gehad , maar ik heb de discussie (gelukkig!) Gewonnen! En hebben wij voor een andere naam gekozen. Ik heb me wel behoorlijk schuldig gevoeld over die tattoo.. maar ja, een naam draagt je kindje voor altijd.. is heel persoonlijk.. Ik zou je gevoel volgen en met je man bespreken en aangeven hoe je je voelt. Schijt aan dat andere mensen 'bibi' denken. Dan leren ze de naam Mae maar aan! Je moet daar niet naar kijken. Als jij en je man er achter staan,is het goed ,toch? Heel veel liefs en succes!

6 jaar geleden

Oei wat lastig zeg! Voordat je haar als Mae opgeeft zou ik het eerst eens worden met je man. Het lijkt mij erg lastig om alles en iedereen na 5 maanden nog te laten veranderen... maar het lijkt mij heel verwarrend als de leidsters haar daar Mae noemen en haar vader uiteindelijk Bibi komt ophalen. Ik ben zelf helemaal geen fan van Bibi, dus in dat geval zou ik absoluut voor Mae gaan.... Echter vind ik dat jeje beslissing niet aan anderen moet laten afhangen. Als je Bibi echt helemaal niks vind en je echt wilt dat ze overal Mae genoemd gaat worden...dan zou je moeten beginnen bij haar vader...en dan pas het kdv:) PS: Mijn oudste heeft ook een dubbelnaam. Zij heet Emily met de roepnaam Emy. In het begin riepen familieleden van mijn ex dat ze haar absoluut Emily gingen noemen omdat ze dat een leukere naam vonden. Toch luisterd ze nu alleen nog maar naar de naam Emy... en als familieleden haar Emily noemen dan zegt ze ''ik heet emy hoor''. Dus de familie van haar vader is inmiddels toch ook maar meegegaan met de naam. Hoefde ikzelf niks van te zeggen...dat doet ze zelf al inmiddels:P