{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn broer kwam logeren... (deel 1)

Afbeelding blog 'Mijn broer kwam logeren...  (deel 1)' Achtergrond blur afbeelding

Mijn broer kwam dit weekend logeren. 
Hij geniet er namelijk van om bij zijn neefje en nichtje te zijn.  

Nu zal je misschien wel denken: huh? logeren? Heeft hij dan geen gezin ofzo?

Nee. Mijn broer heeft geen gezin. Mijn broer valt op mannen, en heeft op dit moment geen relatie.

Mijn broer woont bij mijn ouders.

Het zit namelijk zo: Mijn broer heeft in zijn leven dingen meegemaakt, wat je iemand anders niet toe wenst. Ja dat is heel breed, i know. Hij heeft gewoon heel veel pech gehad in het leven. Laten we het daar op houden.

Hij heeft in de horeca gewerkt, als gastheer, wat hij echt met heel veel plezier heeft gedaan. En hij trilde in zijn handen, dat zag ik wel. Als hij een kopje koffie wilde overhandigen naar iemand zag je dat hij trilde met het kopje koffie. Maar dat was ik nu wel gewend, dat hoort er gewoon bij, dacht ik. Er werd gezegd dat het hij het had geërfd van een neef van mijn vader (of zoiets)

Mijn broer kreeg een relatie en ging verhuizen naar Amersfoort. Daar heeft hij ook in de horeca gewerkt. De relatie duurde een paar jaar.

Tot het moment kwam dat mijn broer een paar keer buiten gesloten is door zijn vriend, waardoor hij niet meer naar binnen kon. En dit was niet voor een half uurtje, maar dit ging over enkele uren...

Dit gebeurde zelfs een paar keer, waar ik en mijn ouders geen weet van hadden. Op een dag was het voor mijn broer klaar en heeft hij naar zijn vader gebeld om hem te vragen hem op te komen halen. Mijn andere broer was met mijn vader mee gegaan naar Amersfoort.

Er bleek namelijk wel meer aan de hand te zijn dan alleen een deur die voor zijn neus dicht werd gedaan....

De vriend van mijn broer bleek hem lichamelijk, mentaal en psychisch te mishandelen. Waar wij (als familie en gezin) totaal geen weet van hadden, want het was zo gezellig met verjaardagen. Mijn broer hield een masker op, maar ook zijn vriend.

Wel merkte ik als zusje zijnde dat ik weinig van mijn broer hoorde, we spraken elkaar wel gewoon op verjaardagen en als we bij onze ouders waren, maar verder niet echt veel.

Mijn broer bleef bij mijn ouders wonen, en ging niet meer terug naar Amersfoort. Maar hij moest wel nog een keer terug om zijn spullen op te halen.

Het huis waar hij en zijn, inmidddels, ex-vriend in woonde moest verkocht worden. Zijn

ex-vriend had financiële schulden vanwege zijn eigen bedrijf en kon nergens anders wonen. Hij bleef dus in het huis wonen totdat het verkocht was. Maar mijn broer moest in z'n eentje de hypotheek ophoesten omdat zijn ex-vriend daar financieel geen geld voor had. Zo had mijn broer twee baantjes om de kosten te kunnen betalen.

Mijn broer moest namelijk veel meer kosten betalen tijdens hun relatie. En die bleven nog lopen zolang het huis nog niet verkocht was.

Toen het huis eenmaal verkocht was, kon mijn broer eindelijk een streep achter de relatie zetten! Toch?

Maar die streep zetten, bleek nog niet zo makkelijk te zijn...

Het trillen waar ik al eerder over vertelde werd alleen maar erger. Ook ging het slechter met mijn broer en is hij gediagnosticeerd op PTSS (post traumatische stress stoornis).

Nou goed, om een hoop ellende kort te houden, waar ik een andere keer over op terug kom: hij heeft nu EMDR (de psycholoog dacht dat één sessie wel genoeg zou zijn). Gaat voor gesprekken naar de psycholoog. Is onder behandeling bij de ergotherapeut, fysiotherapeut. Wordt gezien door de neuroloog enz.

Hij heeft vorige week te horen gekregen dat hij een orthostatische, essentiële en intentie tremor heeft. En dat hij de enigste in Nederland is die alle drie deze tremors tegelijk heeft.

Doktoren staan voor een uitdaging hoe hij behandeld moet worden. Hij slikt wel medicatie maar daar is hij niet volledig mee geholpen.

Heel veel dagelijkse dingen die voor ons heel normaal zijn, zijn voor hem een grote uitdaging en zijn heel erg vermoeiend. Dat komt omdat al zijn ledematen trillen, ook als je het niet ziet bij hem. Vervolgens heeft hij daarbij ook een hoop trauma's die hij moet verwerken.

Het is een heel verhaal geworden, en ik kan er nog veel meer over vertellen (misschien doe ik dat ook wel, met toestemming van mijn broer uiteraard). Want ik merk tijdens het typen dat dit ook voor mij een verwerking is.

Tot de volgende blog! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je