{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn baby werd per ongelijk te vaak gevaccineerd!

Afbeelding blog 'Mijn baby werd per ongelijk te vaak gevaccineerd!' Achtergrond blur afbeelding


Onlangs was ik bij het consultatiebureau en werd me tussen neus en lippen medegedeeld dat Beau (toen 7 maanden oud) bij de laatste afspraak per ongeluk een inenting had gekregen die al eerder was gegeven. Ze waren vergeten om die inenting in het systeem te zetten. Op dat moment wist ik niet zo goed hoe te reageren. Ik mompelde iets van “kan gebeuren” en het kon geen kwaad werd er me verteld. Mijn oudste Sammie was om eten aan het zeuren en ik had het bloedheet in mijn winterjas. Opgelucht dat het geen kwaad kon kleedde ik Beau snel aan en vertrok snel naar de frisse buitenlucht. En toen kwamen er allerlei gedachten in me op. Waarom had ik dit niet doorgehad? Ik besefte me dat ik me totaal niet meer had verdiept in de inentingen. Bij Sammie heb ik alles wel doorgelezen en aangezien hij nooit bijwerkingen had was ik er bij Beau totaal niet meer mee bezig wanneer en hoe vaak hij ingeënt moest worden. Eigenlijk had ik mijn vertrouwen bij het consultatiebureau gelegd. Niet beseffende dat daar fouten gemaakt worden hierin. Wandelend naar huis begon ik me steeds bozer te voelen. Ik keek naar Beau zijn kleine lijfje en voelde me schuldig dat ik hem niet had beschermd tegen deze fout. En ik vroeg me af waarom ik in godsnaam zo aardig heb gereageerd. Misschien omdat ik altijd aardig ben? Nooit echt boos durf te worden? Maar nu gaat het niet om mij maar om mijn kind. En ineens word ik heel erg boos! En besluit ik de arts te bellen en haar alsnog te vertellen hoe ik mij voel. Hebben jullie al eens een situatie meegemaakt waarin je sociaal wenselijk reageert terwijl je eigenlijk achteraf heel anders had willen reageren? En merk je ook dat het moederschap je heeft geholpen om meer voor jezelf en voor de kinderen op te komen?

Volg mijn leven op @anki_is_here 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je