{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn avontuur

Borstvoeding

Afbeelding blog 'Mijn avontuur ' Achtergrond blur afbeelding

Mijn borstvoedingsavontuur begin ruim vier jaar geleden. Ik heb altijd gezegd ik ga geen borstvoeding geven. Tot ik zwanger was van de oudste. Tijdens de zwangerschap ging ik twijfelen. Wel of niet. Waarom dan? Tot mijn man zei waarom zou je het niet doen? Toen ben ik gaan nadenken waarom niet. Ik ben me gaan verdiepen in borstvoeding en kunstvoeding. Ik heb een borstvoedings cursus gedaan. Ik kon al veel dingen vinden in het voordeel van de borstvoeding. Vooral dat ik het kon proberen en als het niet ging of niet goed voelde ik altijd nog over kon op kunstvoeding. Andersom kan niet.

Zo gezegd zo gedaan. Op 1 september 2015 begon het avontuur echt. Ik gaf borstvoeding aan onze zoon. Hij en ik deden dit geweldig. Wat was het fijn en ook magisch. Mijn lijf dat eerst hem had laten groeien in mijn buik, liet hem nu groeien door de voeding. En die momenten samen, echt even wij twee. Het voelde goed, alsof het zo bedoeld is.

Na zes maanden vond onze zoon het genoeg. Hij wilde "gewoon" eten en flessen en niet meer bij mama drinken. Hij wilde alleen maar 's ochtends en 's avonds bij mij drinken. De rest van de dag weigerde hij bij mij te drinken en wilde hij de fles. Na acht maanden hield het helemaal op. Mijn lijf produceerde te weinig melk. Dus was mijn eerste avontuur over.

Drie en een half jaar later mocht ik weer aan een borstvoedingsavontuur beginnen. En weer deed mijn lijf het goed. Ook deed onze dochter het super. Met vier maanden begon ze een beetje tegen te spetteren, maar toch doorgezet. En onze dochter pakte het weer goed op. Weer geniet ik met volle teugen van het magische en van de momenten samen. Nu zeven maanden onderweg en het gaat nog steeds goed. Ik hoop het nog lang vol te mogen houden. Ik zou iedereen aanraden om het te proberen. Lukt het niet dan heb je het in iedergeval geprobeerd. En zowel borstvoeding en kunstvoeding is allebei goed.

Dank je wel lieve kinderen van mij dat ik dit voor jullie kan en mag doen ?. Ik heb een parel laten maken van mijn melk (zie foto bovenaan deze blog) om altijd te kunnen terugdenken aan deze mooie momenten met mijn kinderen. Ik hoop dat dit niet mijn laatste avontuur is, maar als het wel zo is dan heeft mijn lijf het wel twee keer super gedaan ??. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je