Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Mijn all time favorite

Mijn kledingkast is in de verste verte niet wat hij ooit geweest is. Maar er is een item die de tand des tijds heeft doorstaan.

Voordat ik moeder werd dacht ik dat ik heus wel fashionable en hip zou blijven als ik eenmaal ontzwangerd was. Want tijdens de zwangerschap merkte in gaandeweg dat de eeuwige legging en tricot jurk mij behoorlijk de keel gingen uithangen. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het moment waarop ik ze in de kast kon laten liggen en eindelijk weer mijn "eigen" kleding aan kon. 

En so far so good, ik zat goed in de kleren dus ik kon voor de dag komen. Maar met de tijd werd de spoeling dunner, de kleding werd verwassen, gevlekt, vormloos, te groot, gepilt en alles wat ik nieuw kocht kwam niet in mijn eigen kledingkast terecht maar in die van Elfa. Als ik wel wat nieuws koop voor mezelf zorg ik dat het basic is zodat ik makkelijk kan combineren en niet teveel hoef na te denken 's ochtends. Daar ging mijn hippe gevoel en is mijn peuter inmiddels een goed gestylde dame waarnaast ik een beetje verbleek. Toch is er een item dat gegarandeerd complimenten oplevert als ik het draag. Mensen slaan dan ook stijl achterover als ik vertel dat ik het sinds mijn zestiende levensjaar in de kast heb hangen. 

Ik kocht het in de uitverkoop: mijn Diesel jasje. Ik denk dat ik er destijds 45 gulden (ja zo oud) voor heb betaald. Ik weet nog dat ik heb staan twijfelen maar toch besloot het te kopen. Inmiddels heb ik er dus al zestien jaar plezier van en hoop dat dit nog jaren zo kan blijven. Het ideale jasje voor dit weer, te fris om zonder jas naar buiten te gaan, maar te warm voor een echte jas. En blijkbaar dus een tijdloos model want elke zomer komt het weer uit de kast en elke zomer krijg ik opnieuw complimentjes over mijn jasje. 

Ik hoop dat dit zo'n item is dat Elfa op een dag aandoet, zij er een compliment over krijgt en dan kan zeggen: dankje, het is vintage, van mijn moeder geweest toen ze zestien was...

Hebben jullie ook zo'n item in je kast, die alle modehypes overleefd heeft?

7 jaar geleden

Dankje, en wat gaaf dat je dat nog kan dragen. Een oma met smaak dus :-)

7 jaar geleden

Ja klopt! Maar goed spul dus blijkbaar, het was goed bedteed geld van ons dus.

7 jaar geleden

Ik ben gek op allerlei jasjes, ik draag er een aantal die van mijn oma zijn geweest en dus ook al 20/30 jaar "oud" zijn. Er wordt geregeld gevraagd waar ik m'n jasje weg heb als ik er 1tje draag. Super leuk! Mooie blog.

7 jaar geleden

Gaaf dat dat al die jaren bewaard is gebleven. Over Diesel gesproken, dat was toen een superhip merk. Ik heb uit die periode nog een paar teenslippers. Kostten toen ook een godsvermogen in guldens. Stiekem waren ze een halve maat te klein, maar kon nog net. Ik heb ze nog steeds af en toe aan. Gebruik ze in het zwembad