{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn all time favorite

Mijn kledingkast is in de verste verte niet wat hij ooit geweest is. Maar er is een item die de tand des tijds heeft doorstaan.

Afbeelding blog 'Mijn all time favorite' Achtergrond blur afbeelding

Voordat ik moeder werd dacht ik dat ik heus wel fashionable en hip zou blijven als ik eenmaal ontzwangerd was. Want tijdens de zwangerschap merkte in gaandeweg dat de eeuwige legging en tricot jurk mij behoorlijk de keel gingen uithangen. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het moment waarop ik ze in de kast kon laten liggen en eindelijk weer mijn "eigen" kleding aan kon. 

En so far so good, ik zat goed in de kleren dus ik kon voor de dag komen. Maar met de tijd werd de spoeling dunner, de kleding werd verwassen, gevlekt, vormloos, te groot, gepilt en alles wat ik nieuw kocht kwam niet in mijn eigen kledingkast terecht maar in die van Elfa. Als ik wel wat nieuws koop voor mezelf zorg ik dat het basic is zodat ik makkelijk kan combineren en niet teveel hoef na te denken 's ochtends. Daar ging mijn hippe gevoel en is mijn peuter inmiddels een goed gestylde dame waarnaast ik een beetje verbleek. Toch is er een item dat gegarandeerd complimenten oplevert als ik het draag. Mensen slaan dan ook stijl achterover als ik vertel dat ik het sinds mijn zestiende levensjaar in de kast heb hangen. 

Ik kocht het in de uitverkoop: mijn Diesel jasje. Ik denk dat ik er destijds 45 gulden (ja zo oud) voor heb betaald. Ik weet nog dat ik heb staan twijfelen maar toch besloot het te kopen. Inmiddels heb ik er dus al zestien jaar plezier van en hoop dat dit nog jaren zo kan blijven. Het ideale jasje voor dit weer, te fris om zonder jas naar buiten te gaan, maar te warm voor een echte jas. En blijkbaar dus een tijdloos model want elke zomer komt het weer uit de kast en elke zomer krijg ik opnieuw complimentjes over mijn jasje. 

Ik hoop dat dit zo'n item is dat Elfa op een dag aandoet, zij er een compliment over krijgt en dan kan zeggen: dankje, het is vintage, van mijn moeder geweest toen ze zestien was...

Hebben jullie ook zo'n item in je kast, die alle modehypes overleefd heeft?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je