{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn adoptie

Afbeelding blog 'Mijn adoptie'

Mijn Adoptie...🇨🇴

Ik zat net een spoorloos te kijken en dan ga ik toch altijd nadenken over mijn eigen adoptie.. niet dat ik wil gaan zoeken. Meer van dat er toch wel schrijnende verhalen zijn en dat ik enorm bof met hoe ik terecht ben gekomen.

De meeste mensen die mij ook kennen vinden toch echt wel dat ik eigenlijk gewoon een ras echte kaaskop ben. Tuurlijk zijn er dingen uit Colombia en zuid-amerika die ik mooi vind!! Dat hoort erbij, ja daar liggen toch mijn roots en ik ben dan ook erg trots op het feit dat ik Colombiaans ben.

Wat vind ik van adoptie.. Ik vind het een goed iets. Je geeft toch een kind de kans om gewoon goed in de maatschappij te komen en een goede toekomst te geven.

Maar het ligt ook wel een beetje aan het verhaal en de omstandigheden denk ik. Helaas hoor je ook verhalen dat een moeder haar kind gedwongen moest afstaan en dan vraag ik mij af of het wel zo goed is geweest.

Helaas hoor je veel negatieve verhalen rondom adoptie en dat heeft dan veel te maken met dat het adoptiekind niet kan wennen aan het feit geadopteerd te zijn. Die kampen dan met allerlei psychische klachten zoals borderline, hechtingsstoornissen etc waardoor er helaas criminaliteit of verslaving aan te pas komen.

Helaas heb ik het bovengenoemde wel van dichtbij moeten meemaken en ik ben blij dat ik kan zeggen dat mijn adoptie goed geweest is.. en waarom??

Als ik niet was geadopteerd, dan was ik hier niet geweest. Van mijn biologische moeder heb ik namelijk wat meegekregen waardoor ik doodziek was en van mijn 4 tm 8ste veel in het ziekenhuis te vinden was voor behandelingen.

Ik ben iemand die heel open over mijn adoptie verteld. Vaak krijg je dan ook als iemand een vraag stelt, ‘vind je het erg als ik het vraag’ Als iemand vragen heeft, dan beantwoord ik ze altijd wel. Het zijn ook meestal wel de zelfde vragen die ze stellen.

Het enige wat ik alleen niet leuk vind om te horen is, als mensen zeggen "Je adoptie ouders"... NEE het zijn niet mijn adoptie ouders, het zijn gewoon MIJN ouders!!!

Ik beschouw mijn ouders als mijn echte ouders. Zij hebben mij opgevoed tot wat ik nu ben. Mijn ouders doen alles voor mij en mijn broer. Wij zijn niet hun adoptiekinderen, nee wij zijn HUN kinderen! Zij waren er altijd voor mij als ik ze nodig had en nog steeds.

Ik kom dan wel niet uit mijn moeders buik.. So what!!!!

Dan denk ik gewoon aan wat ik vroeger deed... Mijn moeder had een gele grote regenjas en daar ging ik dan onder zitten en kwam er dan onder uit en zei dan vervolgens ""Zo nu ben ik ook uit je buik geboren". Mijn moeder is 2x heel makkelijk bevallen😃.

Mijn ouders zijn heel belangrijk voor me en dat blijven ze ook!!!!

Mijn behoefte om te zoeken naar mijn biologische ouders is er ook nooit geweest. Even dachten mijn ouders dat het wel zou komen als ik zelf kinderen zou krijgen, maar nee dat is er nog steeds niet.

Wat mij erg blij maakt is, dat ik zie hoeveel mijn kinderen op mij lijken qua uiterlijk en qua karakter en dat is genoeg voor mij.

Op dit moment ben ik trots dat ik colombiaans ben en dat mijn kinderen half colombiaans zijn. Ik vind het ook altijd leuk om dingen uit colombia te hebben of er over te praten. En ja verder geniet ik van mijn leventje, van de mensen waarvan ik hou en die van mij houden...

Vragen die mensen altijd stellen en hier de antwoorden erop:

- Waar kom je vandaan:

Ik kom uit colombia

- Hoe oud was je toen je geadopteerd werd:

Was 4 toen ik naar nederland kwam.

- Is victor je echt broer:

Victor (mijn broer) is mijn biologische broer (is ook echt te zien als onze uiterlijk)

- Zou je nog welles terug willen:

Ja ik zou nog welles terug willen, om te zien waar ik geboren ben, de omgeving te bekijken en te kijken of ik nog meer broers en zussen heb.

Sowieso wordt het erg moeilijk om naar onze biologische ouders te gaan zoeken.

Mijn geboorte naam is Saida Delgado en Delgado is net zoals hier in Nederland ‘ de vries’. Dat is dus zoeken naar een speld in een hooiberg. Tevens heb ik geen info over mijn moeder behalve dat ze prostitué was.

Mijn vader was een voorbijganger, als in de zin van ‘ hup 1x sex en hoppa zwanger’. Dus al helemaal niets over bekend.

Dus nee zoeken hoeft voor mij niet..

Ik heb het hier goed!

Nou dit is dus mijn visie over adoptie en over mijn eigen adoptie! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je