{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met pensioen

In de lente ben ik gestopt met werken en 100 % afgekeurd, mijn oudste zei tegen zijn vriendje: Mijn moeder is nu met pensioen..Dat klinkt wel mooi, alsof ik toch verdiend thuis zit...

Afbeelding blog 'Met pensioen' Achtergrond blur afbeelding

Af en toen voel ik me bijna schuldig dat ik niet werk...als ik luister naar de felle dames in de politiek:" Vrouwen zorg voor jezelf en doe iets met je studie etc..." of als ik een tijdschrift opensla  en lees over de perfecte vrouwen die een fulltime topbaan , 4 kinderen en een super sociaal leven hebben. Oja en nog een succesvolle man!

En ik, ik zit thuis...lummel wat rond kennelijk (volgens die politieke dame)

Maar dan vergeet ik dus even dat ik niet zomaar thuis zit..dat ik eigenlijk 20 jaar geleden al 100% afgekeurd was, maar altijd gewoon gestudeerd en vervolgens eerst ook fulltime gewerkt heb. 

Je vergeet zo snel wat je eigenlijk al gedaan en bereikt hebt.. , ondanks mijn ziekte en operaties heb ik gestudeerd, op kamers gewoond, een baan gevonden, carriere gemaakt en het hele land door gereisd om te werken en opleidingen te geven.

Ik ben alleen naar Azie geweest, heb een schilderwedstrijd gewonnen en ben niet zonder risico 2x zwanger geworden. Heb meerdere depressies overwonnen. Ben getrouwd. Heb nu een mooi koophuis, dankzij het werken...en mijn 2 jongens doen het heel goed!

Alleen nu is het op...althans mijn lichaam en mijn energie..

Nu moet ik hiermee om leren gaan en te leren genieten van mijn "pensioen" en proberen met trots te kijken naar wat ik heb bereikt, waar ik nu sta en wie ik ben.

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je