Snap
  • Mama
  • Relatie

Met je ouders in dezelfde straat

Wat zeggen jullie.. een droom of een regelrechte nachtmerrie? Opa en oma wonen straks op letterlijk 20 meter afstand.

Verhuizen

Wij gaan volgend jaar verhuizen. Vol trots hebben wij onze eerste woning gekocht. Nieuwbouw, dus we zijn nog in afwachting. Helemaal enegrieneutraal zou de woning moeten worden. Wat heerlijk! Qua lasten gaan we er flink op vooruit en qua ruimte ook nog eens. Geweldig! Alleen nu nog eventjes wachten.

Opa en oma

Opa en oma zoeken een huis met een slaap- en badkamer beneden. Voor de oude dag. Ze hadden dit project ook al een tijdje voor ogen. De hoekwoningen zijn namelijk gebouwd met precies de wensen die zij graag willen. Eerst hebben ze het idee laten varen, maar later kwamen ze hier toch op terug.

Zouden jullie het erg vinden als wij het huis aan de overkant zouden kopen? Was de vraag die we op een dinsdagavond tijdens de koffie kregen. Onze ingangen zitten niet tegenover elkaar, maar aan de andere kant van de straat. We kijken niet bij elkaar naar binnen. We zullen wel letterlijk op 20 meter afstand van elkaar wonen. Maar het is zo'n mooie kans. Zeker voor opa met zijn reuma, waarvan hij niet weet hoe dat in de toekomst zal gaan. 

Natuurlijk vinden wij dat niet erg! We hebben ons eigen leven en Quinn haar jonge opa en oma gelukkig ook nog. We zullen elkaar de deur niet plat lopen. We komen onze overburen nu ook nauwelijks tegen. Dit is een mooie kans, voor ons allemaal. Laten we die vooral aangrijpen. En eerlijk is eerlijk. Er zitten ook wel weer voordelen aan. Opa en oma zo lekker dichtbij, waar we dan makkelijk beroep op kunnen doen. En aan de andere kant kunnen wij ook weer makkelijk even opa en oma helpen als de reuma weer eens flink opspeelt. Daar is familie toch voor! Nee hoor papa en mama, wij vinden dat helemaal niet erg. Wij zijn blij met jullie en dat we elkaar zo kunnen ondersteunen!

9 jaar geleden

dat ligt denk ik geheel aan wat voor relatie je hebt met opa en oma. Als ze zich te veel zouden opdringen zou ik het niet erg prettig vinden maar als ze jullie privacy respecteren is het alleen maar heel handig toch.

9 jaar geleden

Het lijkt mij erg gezellig en handig ook! Voor beiden, zij kunnen jullie helpen en jullie kunnen hun helpen zonder dat je eerst de auto in hoeft bijvoorbeeld. Gefeliciteerd met jullie woning :-)

9 jaar geleden

Ik woon ook om de hoek en kan alleen maar zeggen dat het IDEAAL is!

9 jaar geleden

Super gezellig! Hoop voor je ouders (en voor jullie) dat het doorgaat. Kan je kleine meisje Quinn als ze wat groter is zelf naar opa en oma. Genieten!