{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met een flesje naar de huisarts

Soms weet ik niet wat wij nog meer mee kunnen maken hier op de werkvloer. Het moet niet gekker worden.. maar we nemen iedereen serieus !

Afbeelding blog 'Met een flesje naar de huisarts' Achtergrond blur afbeelding

Ik kijk op en ik zie een meneer voor mijn balie staan, in de lucht houdt hij een potje slingerend in de lucht. Ik zie een potje en hoor ondertussen het verhaal aan. Ik probeer er alles aan te doen om de inhoud van het potje niet te zien. Ik kijk een beetje ongemakkelijk weg want tja, als professional zou je toch tegen al deze dingen moeten kunnen. Maar sinds mijn zwangerschap zijn pus/wormen/bloed misselijk makende dingen die dagelijks voor de nodige braakneigingen zorgen.

Deze beste man vertelt mij dat hij een aantal jaar geleden een darmcarcinoom heeft gehad en dat hij altijd voor hij naar het toilet gaat, deze eerst afdoet met bleekmiddel en dan pas gebruik maakt van het toilet. Tot zijn grote verbazing zag hij dit doorzichtige ding in de wc liggen en heeft het maar opgevangen in een spa blauw flesje. Ik vraag meneer wie zijn huisarts is en verwijs hem naar mijn collega die werkt voor de desbetreffende dokter. Wat was ik opgelucht toen hij zei dat hij niet voor mijn werkgever kwam, want tja dan had ik toch echt naar dat potje moeten kijken.

Even later voel ik dat mijn collega naast mij staat, ik zeg he nee je hebt toch niet dat potje vast. Ze lacht, nee maar het leek wel op iets van een worm. Ik ruik de alcohol al van een meter afstand het is nog net niet dat mijn collega zichzelf heeft gebaden in de alcohol. Ja hij heeft een hond dat hoorde ik hem nog vertellen, Mensen kus je hond niet ! hoe veel je ook van dat beste beestje houdt. Want een hond likt zich vaak schoon, waarna hij jou likt met al die leuke eitjes die uiteindelijk tot parasieten in je darmen uitgroeien.

Nou ja any way ik dwaal weer af,

Hij heeft dus een afspraak bij de huisarts gekregen, die dacht dat het een lintworm was, wat voor iets wist ze niet, dus een kuur mebendazol kreeg hij mee net zoals een formulier voor het laboratorium om dit vreemde voorwerp naar het laboratorium te brengen. Zie je het al voor je, werk je in het laboratorium krijg je zo'n gek ding onder je microscoop die je waarschijnlijk nog moet ontleden ook. Maar goed de patholoog was er snel uit, ik heb nou de uitslag voor mij en ik moet er toch wel een beetje om lachen.

Wat blijkt het is gewoon een regenworm, die overleeft niet in de darmen, dus waarschijnlijk heeft die gewoon in de wc pot gelegen. Hoe die daar terecht is gekomen, geen idee, maar het was dus niet die lintworm waar wij aan dachten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je