{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met deze tips kun je vele euro's besparen!

Financieel adviseur Canna Campbell deelt haar besparingstips voor familie's.

Afbeelding blog 'Met deze tips kun je vele euro's besparen!'

Voeding

Haar belangrijkste tip op dit gebied: wees voorbereid. Plan van tevoren wat je de hele week zult gaan eten, zodat je alle ingrediënten in huis hebt. Stop snacks in je handtas zodat je er niet te veel meeneemt en koop geen voorverpakte kaas en ham, maar ga naar de versafdeling. 

Activiteiten

Het is vaak niet goedkoop om met je kinderen iets te ondernemen. Bezoeken aan musea, pretparken kosten vaak al snel veel. Canna heeft goede tips:

De bibliotheken hebben vaak gratis en leuke exposities. Ook is het slim om een abonnement op een dierentuin, museum of aquarium aan te schaffen. De eenmalige aanschaf kost wel wat, maar vervolgens kun je onbeperkt erop uit. Zeker bij musea worden exposities regelmatig gewisseld waardoor het een interessante plek blijft om naartoe te gaan. Ook krijg je met een abonnement vaak korting op andere plekken.

Oppas

Geef geen geld meer uit aan een oppas, maar zet een 'ruilsysteem' op met je vrienden. Canna zegt: "Ik neem vaak de kinderen van mijn vriendin een paar uur mee, en een andere keer neemt mijn vriendin mijn zoon mee. En de kinderen vinden het geweldig!"

Koop, ruil en verkoop

Het is niet nodig om de kleding die je kind niet langer past weg te gooien. In plaats daarvan kun je ruilen! Dit kan bijvoorbeeld op verschillende groepen op onder andere Facebook of Marktplaats. Je kunt er zelfs iets aan verdienen. Wist je dat Mamaplaats ook een tweedehands groep op Facebook heeft? Sluit je direct aan!

Er zijn vast nog meer tips! Deel jij de jouwe?


Bron: DailyMail

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je