{{ message.message }}
{{ button.text }}

Memorylane 1: Start van een problematisch leven

Ik wil een "relatief" kort stukje schrijven over mijn leven tot ik 14 werd. Toen ik 14 werd verging mijn wereld zo ongeveer en stond ik er alleen voor. Helaas was mijn leven daarvoor al geen pretje.

Afbeelding blog 'Memorylane 1: Start van een problematisch leven' Achtergrond blur afbeelding

Ik volg hier een aantal blogs over hoe heerlijk je leven is wanneer je moeder narcissistisch. Ook ik heb de onwijze mazzel gehad zo'n moeder te hebben helaas. Ik had als bonus een vader die nooit echt volwassen geworden is.

Mijn ouders hebben elkaar op hun werk leren kennen ongeveer 3 tot 4 jaar voordat ik geboren werd. Als ik de verhalen moet geloven hielden ze erg veel van elkaar en wilde ze heel graag een kindje... Mijn moeder bleek heel moeilijk zwanger te kunnen worden dus ze zijn helemaal door de medische malle molen gegaan waar ik het resultaat van ben. Helaas waren mijn ouders mensen die nooit samen aan een kindje hadden moeten beginnen...

Volgens mijn vader is mijn moeder erg veranderd sinds ik geboren ben.... Volgens mijn moeder heeft mijn vader nooit aandacht aan mij besteed waardoor ze zich van elkaar hebben afgezonderd. Mijn vader begon met drinken en mijn moeder die heeft zich helemaal kapot gemaakt in haar wil om alle ballen in haar eentje in de lucht te houden.

Me moeder deed voor mij altijd alles. Toen ik me als 3 jarige agressief gedroeg bleef ze doorzoeken tot ze wist wat er aan de hand was. Het bleek dat ik allergisch was voor van alles. Dit patroon heeft ze verder voortgezet wanneer er problemen waren. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik op een andere basisschool kwam waar ik beter op mijn plek zat, diagnose dyslectie en hoogbegaafdheid en ze zorgde ervoor dat ik op een super goede middelbare school terecht kwam. Ik liep er altijd netjes verzorgt bij en ik had alles wat mijn hartje begeerde. Tenminste dat is wat iedereen dacht.

Thuis was ik altijd alleen. Ik las als kind heel veel, puzzelde en had een waar barbie speelparadijs op me slaapkamer... Mijn vader werkte altijd en mijn moeder was altijd met zichzelf bezig. De spanningen thuis waren om te snijden en naarmate ik ouder werd ging het steeds vaker fout... Vooral mijn eerste jaar op de middelbare school was hel! Door mijn dyslectie ben ik langzamer met leren en ik kon het niveau niet aan waarop ik geplaatst was. Hierdoor zat ik elke dag van 8 tot 4 op school waarna ik thuis direct aan mijn huiswerk ging. Dit deed ik tot een uur of 11 's avonds waarna ik naar bed gestuurd werd zonder dat ik al klaar was. Ik had alleen een pauze tijdens het eten en wanneer me moeder een heel verhaal begon over waarom het met mij zo slecht ging op school en wat ik moest veranderen om het beter te doen.

Uiteindelijk (toen ik 13 was) is het allemaal geklapt en heeft mijn moeder aangekondigd te willen gaan scheiden. Dit was voor mijn vader het teken om haar een laatste trap na te geven en hij heeft mij meegenomen om aangifte te gaan doen van kindermishandeling. Vervolgens heb ik een jaar bij mijn vader gewoond.... Totdat hij klaar met me was en in jeugdzorg dumpte maar daarover later meer.


Ik ben bijna mijn hele jeugd zo depressief geweest dat ik meerdere keren zelfmoord heb willen plegen... Als ik nu terugkijk was dat misschien het beste geweest om te doen. Naar mijn mening gaat alles wat ik aanraak kapot en is dit ook besmettelijk naar mijn omgeving toe. Helaas heb ik hier nooit het lef voor gehad en nu heb ik teveel redenen om elke dag opnieuw mezelf uit bed te laten vallen. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om Max zonder moeder achter te laten!

Keuzes die je maakt bepalen hoe je leven loopt. Onder andere omstandigheden had ik waarschijnlijk andere keuzes gemaakt maar ik hoorde ooit een quote die me bij is gebleven.
"Damaged people are dangerous. They know what they're capable of"
Iemand maakt keuzes vanuit de situatie waar die in zit. Ik heb heel veel keuzes gemaakt om te overleven. Dit is lang niet altijd goed geweest maar het heeft me gebracht waar ik nu ben.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je