{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meheherry Christmas!

Voor een ietwat te emotioneel typje als ik kan kerst heel erg mooi zijn of een totale ramp...

Afbeelding blog 'Meheherry Christmas!'

Het begon al met de kerstversiering. Ik had vriendlief zover gekregen dat we toch wat versiering in huis zouden aan brengen. Dus de spullen erbij gepakt. Ik kijk even naar de 2 dozen met kerstspullen en denk bij mijzelf is dit alles? Er zit een boom met versiering in, 2 beeldjes, 2 tekstbordjes en een sneeuwpop voor over een fles... Nog gekeken of ik het andere spul kon vinden, maar dit is of weggeraakt of tijdelijk spoorloos. Ik had nog slingers, lampjes, stickers, hangers en een treintje. Mijn vriend vind het wel genoeg. Alleen een kerstboom vind hij wel voldoende, maar ik baal een beetje dat mijn ooit zorgvuldig uitgekozen decoratie nu ergens staat te verstoffen in plaats van wat kesrtsfeer in ons huisje te brengen.

Dan de kadootjes. Ik had al een deel ingepakt, want ik had ook een aantal kadootjes voor mijn vriend alleen. Hij is namelijk jarig 1e kerstdag. En de laatste kadootjes, nog ongeveer tien stuks, tsja die bleven er steeds maar bij zitten. Ons zoontje had de laatste veel aandacht nodig en ik had steeds in mijn hoofd dat ik nog wel genoeg tijd zou hebben hiervoor. Uiteindelijk had ik vannacht de laatste kadootjes om 1:00 ingepakt in de doos! Vooruit, we hebben besloten om 4 kadootjes voor ons kleine mannetje niet in te pakken. Dit scheelde nog wat werk en volgens mijn vriend was het ook te veel gedoe voorde kleine man om alles uit te pakken.

Hebben we ook nog het lekkers voor de brunch in kerstsfeer en de taart voor mijn vriend. Ik had al een paar dingen gehaald en de rest zou ik dan de dag voor kerst nog wel even halen. Fout gedacht! Alles wat ook maar met kerst te maken had was op! Uiteindelijk heb ik in de derde supermarkt toch nog wat chocolaatjes weten te vinden. Die heb ik dus uiteindelijk ook maar op de gewone taart gedaan om hem in kerstsfeer te brengen. En de leuke kerstitems die ik voorde brunch had aangeschaft? Daarvan ben ik dus de helft vergeten op tafel te zetten. Ik heb nu nog een pak onaangebroken koekjes, 2 stulpjes boter in de vorm van een kerstbel en pakjes worst met kerstvorm... Ik heb wel de kerstboom van breekbrood, de rendierbroodjes en kerstchocolaatjes op tafel gezet en de verpakkingen versierd met een strikjes, waardoor er toch wel wat sfeer in zat. Maar die andere dingen die ik er speciaal voor gekocht had, hadden het wel net even afgemaakt...

En als laatste hetgeen dat mij ook daadwerkelijk de tranen in mijn ogen deed springen. De kersttrui die ik zelf ging pimpen voor onze kleine man. Dit begon heel goed. Na wat ontwerpen te hebben gemaakt hebben mijn vriend en ik gekozen voor de mario met kerstmuts. Daaronder zou ik dan met letters de tekst HAVE A MARIO X-MAS plakken en bovenin het shirt level 1, dat staat voorde eerste kerst van ons mannetje. Vilt in de juiste kleuren gehaald. Vormen uitgeknipt en opplakken maar. Daar begon de ellende. De textiellijm van de action plakte niet... Dit had ik op de een of andere manier wel al verwacht, dus was ik ook zo slim geweest om textiellijm bij de hema te halen. Alleen ben ik weer zo dom gewest om die ergens op te ruimen, waar ik het niet meer vinden kon. Dus probeerden we de alleslijm. Ja, die plakte wel, want het vilt zat op onze vingers geplakt. Toen we eenmaal de beste manier hadden gevonden om het in elkaar te plakken waren we alweer heel wat uren verder. Dus besloten we om de tekst te laten voor wat het was. Wel jammer maar ach, hij had in ieder geval een leuke kersttrui. Nou niet dus! Later op de avond zagen we dat het vilt wit begon te kleuren door de lijm. Ik heb er niet eens veel lijm opgedaan, maar blijkbaar is dit spul zo aggressief dat het overal door heen vreet. Ech overal doorheen, want ik had het geheel op een stuk karton in elkaar geplakt en later laten drogen. Op de keukentafel zitten nu witte vlekken die ik er niet meer af krijg en op ons aanrechtblad zie je de vorm van het hoofd in het blad zitten... Ik kon wel janken! Dat heb ik dan ook even gedaan... Nu had ons mannetje en geen leuke kersttrui, een geen item om zijn 1e kerst te benadrukken en onze tafel en aanrechtblad zijn verpest.

Dit is de opdruk na een nacht drogen:

mario_1451073660.jpg

Vanochtend toen mijn vriend benden kwam en ons shirt zag zag hij dat het vilt inmiddels zo wit was geworden, dat het lijkt of mario door een sneeuwstorm heeft gelopen. ( Hij wel ) Ook ligt er niet een mooi pak wit sneeuw buiten en alsof alles nog niet genoeg is, zie ik mijn vader deze kerst niet, want die moet herstellen in het ziekenhuis van een bacterie in de longen. Voor mij is de kerst wel klaar voor dit jaar. Hopelijk word oud en nieuw weer iets beter en krijgen we niet al te veel tegenslag op de 1e verjaardag van ons kleine mannetje straks!

Ok, als ik heel eerlijk ben was de brunch best gezellig, vielen de kadootjes voor ons mannetje zeker in de smaak en was de verassing die ik voor mijn vriend had ook super geslaagd! Ook weet ik heus wel dat alles altijd nog een graadje erger kan. Maar toch hoop ik dat de kerst volgend jaar iets soepeler mag verlopen en er alleen nog tranen van geluk bij mij te vinden zijn :) Iedereen hier op mamaplaats in ieder geval nog fijne dagen toegewenst en het aller beste voor volgend jaar!

Heb jij ook wel eens een kerst gehad waarbij alles fout leek te gaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je