Snap
  • Mama
  • Voeding
  • post

Meer mamma's dol op koken?!

Ben jij ook zo gek op koken?

Sinds ik bewust thuis ben bij mijn kleine man, ben ik meer gaan experimenteren met koken. Voorheen was ik er al dol op en had ik in de weekenden meer tijd om uitgebreid aan de slag te gaan. Leuke hapjes met bladerdeeg, uitgebreide salades, hapjes met vlees; I love it!

Na de geboorte van mijn zoontje was ik al blij als ik IETS op tafel had, het is natuurlijk nogal hectisch zo'n pasgeboren baby haha. Toen hij eenmaal vast voedsel kon eten, begon ik ook al druk met experimenteren, samen met mijn Avent Babycook ;-). Toen hij 5 maanden was, at hij al gepureerde pompoen en dergelijke.

Maar nu hij inmiddels 2 jaar is, gaat het koken natuurlijk makkelijker. Hij kan zichzelf wel vermaken als mamma in de keuken staat en als het enigszins kan, helpt hij. Ook vind ik het leuk om hartige dingen te bakken, zoals taarten, cupcakes en koekjes. Ik heb allemaal vormpjes en dan mag de kleine man naast me staan bij het aanrecht, op een krukje en helpt met koekjes uitsteken en op de bakplaat leggen. Zo leuk om te doen!

Tegenwoordig koop ik veel de aanbiedingen en dus veel seizoensgroente, ik wil altijd zoveel mogelijk vers koken. Maar mijn zootje is nu een de ' ik ben 2 en ik zeg neeeee-fase' en vindt niet alles meer lekker. Meer moeders die hier bewust mee bezig zijn? Enne, lekkere recepten zijn altijd welkom!

10 jaar geleden

yep! Hier nog een mama die wel graag in de keuken staat en iets nieuws uitprobeert. De babycook is volgens mij wel de beste aankoop geweest in de ''baby tijd'' hihi. Heb ze bij alle twee me kids gebruikt. gebruik hem nu nog hoor maar niet meer zoveel. Maar maak gewoon wat lekkers en vries het dan in voor als wij eens friet eten enzo. Verder vind ik bakken ook helemaal super, en dat doe ik best veel met de oudste(zoon). Het is natuurlijk weer bijna sinterklaas dus vorige week al pepernoten gebakken, en dat gaan we zo weer doen! Fijne dag allemaal! Groetjes, Mammy02

10 jaar geleden

Ik ben dol op lekker eten, maar op koken niet altijd..

10 jaar geleden

haha hier ook "nee mama janey klaar" terwijl ze nog geen hap genomen heeft, waarom omdat ze vertikt te eten als het niet al heel vertrouwd is. Gewoon consequent blijven, kids zijn opnieuw smaak aan het ontwikkelen en moeten weer wennen aan de smaken. spreek af dat ie minimaal bepaald aantal happen moet nemen en neem daar dan genoegen mee. komt ooit wel weer goed :)

10 jaar geleden

Ik probeer het altijd maar een beetje af te wisselen, de ene dag iets wat ze wel lekker vinden en de andere dag iets wat wij erg lekker vinden. Ze moeten altijd een hapje proeven, en verder hebben we de regel: bord niet leeg = geen toetje. Maken we geen drama van, het is gewoon zoals het is. Recept voor deze periode (de spruiten zijn er weer): 300 gram gehakt (in balletjes ter grootte van een spruit) 400 gram spruiten (schoongemaakt en 10 tot 15 minuten gekookt) 200 gram rijst 1 blikje tomatenpuree 1 blikje ananasstukjes 1 bouillonblokje Kook de rijst. Bak de gehaktballetjes tot de buitenkanten bruin zijn, verkruimel het bouillonblokje erbij en bak even verder (evt een klein scheutje water erbij om het bouillonblokje beter te laten oplossen). Voeg de tomatenpuree en de ananasstukjes toe. Goed doorscheppen. Voeg als laatste de spruiten toe, even mee verwarmen, niet te lang, anders worden ze bitter. Rijst erbij en eten maar.