{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meer genieten in het nu.

De maatschappij is zo druk, druk, druk... maar even stil staan bij de ontwikkeling van mijn baby, is echt genieten! Dit moet ik veel vaker doen!!

Afbeelding blog 'Meer genieten in het nu.' Achtergrond blur afbeelding

Voor mijn zwangerschap was ik (sociaal) zo druk en met 80 dingen tegelijk bezig. Niet aan het genieten van het leven maar op de automatische piloot zo veel mogelijk doen in korte tijd zodat je alles en iedereen tevreden kunt houden. Ik maakte herinneringen maar ik was (en ben soms nog) zo gehaast dat ik soms vergeet om even uit te ademen en de omgeving ECHT in mij op te nemen. De geur van regen of het zien groeien van de blaadjes aan de bomen. Iets wat ik eigenlijk ontzettend mooi vindt maar compleet negeer want ja, druk druk druk.

Dat is ook wat ik om mij heen hoor van andere als ik vraag hoe het met ze gaat. Ik krijg altijd 'druk'' te horen. En dat is ook zo. De maatschappij is zo gehaast, druk, gestrest. niet normaal. En ik was (ben) hier een onderdeel van en dat vind ik heel erg.

Wat is er nou mooier dan ECHT genieten van wat er gebeurd in je leven en even de tijd te nemen om alleen al te kijken naar mijn baby, die over 3 maanden geen baby meer is. (huilen!) Ik kan beter een voorbeeld aan haar nemen. Zij neemt de wereld in zich op hoe die is. Bekijkt alles vanuit haar perspectief en ervaart geen stress en gehaast. Zodra we samen de auto uit stappen en ik haar uit de maxi cosi til, laat ik haar altijd even de omgeving in zich op nemen. Even rond kijken. Waar zijn we en wat zien we? Dan benoem ik ook vaak wat we zien en met grote ogen bekijkt ze alles. Ze is mega nieuwsgierig. Vogels die voorbij vliegen of poezen die langs lopen kijkt ze net zo lang na tot die uit beeld zijn. Hoe tof is het om die situatie eens door haar ogen te zien en naast haar op de grond te liggen samen alles bekijken. 
 

Hoe ze beweegt met haar armen en benen, hoe ze knippert met haar oogjes, haar vingers krioelt over de grond en hoe ze uit haar tuit beker drinkt. Haar maniertjes van tijgeren en de ruimte ontdekken. Alles wil ik mij op nemen en registreren want over een tijdje rent ze alleen nog maar rond en worden deze bewegingen niet meer uitgevoerd. 

Ik schrijf alles op zodat ze later kan terug lezen hoe en wat ze allemaal deed. En ook voor mijzelf. Want wat gaat de tijd toch snel en ontwikkeld ze zich te snel. Ik weet nog zo goed hoe ze uren op mijn borst kon slapen. Nu zit er geen rust meer in haar kont. Mevrouw lag vanmorgen tussen mijn vriend en mij in te spelen in bed. Wij waren nog moe en lagen nog lekker te hangen in bed. Mevrouw had zich al 45 x omgedraaid en voeten en ellebogen in onze gezichten, buik en kruis getrapt. Dan doe je je ogen open en zie je een big smile, met twee mini ondertandjes je aan kijken. Dan moet je toch kei hard lachen en haar op eten?

Ik had het gisteren met een collega over jonge gezinnen die bijv een wereld reis maken of een paar maanden een camper huren en gewoon de wereld gaan zien. Hoe tof is dat? Lekker herinneringen maken met elkaar en genieten. Echt even tijd met elkaar door brengen ipv dat gehaaste leven hier in Nederland. En toen zei ze je hebt maar 18 zomers om er wat tofs van te maken want daarna zijn ze 18 en willen ze niet meer mee op vakantie. 

Achttien zomers. Hoe weinig is dat? Hoe veel ideeën en plannen je ook hebt, voer ze uit want voor dat je 't weet ben je jaren verder door de sleur in je leven en heb je nooit echt genoten en de tijd genomen om eens echt te kijken naar de dingen die er toe doen. En dit is ook een quote naar mezelf. Want ook ik moet meer genieten van mijn gezinnetje en dingen doen die er echt toe doen!

Van welke dingen geniet jij met je gezin? Hoe maak jij je herinneringen? Heb je nog tips voor mij? Laat het mij weten in de comments.


  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je