Snap
  • Mama
  • Relatie
  • post

Meer dan alleen maar mama

Als je even meer wil zijn dan alleen maar mama en tijd voor jezelf nodig hebt.

Je beleeft je zwangerschap, leeft toe naar je bevalling en geniet van de eerste periode met je baby. Bij veel vrouwen komt er echter een moment dat ze meer wil zijn dan alleen maar mama. Zo ging dat ook bij mij.

 

De eerste weken met je baby zijn heerlijk. Je hebt lang gewacht op het moment dat je je kindje mocht bewonderen. Je moet wennen aan je nieuwe rol en geniet van de momenten met je kindje en jullie gezinnetje. Na enkele weken merk je dat je eigenlijk alleen nog maar praat over flesjes en poepluiers. Dat is het moment dat je denkt: ik ben  ook nog een individu, niet alleen maar mama.

 

Zeker bij mijn tweede kindje had ik dit gevoel al snel. Het is niet meer allemaal zo nieuw als bij je eerste kindje. Bovendien wist ik dat dit mijn laatste zwangerschap was geweest en mijn lichaam zou voortaan alleen nog maar van mij zijn. Ik ging dus al snel weer sporten, dingen doen met vriendinnen en – ook heel belangrijk – mijn partner en ik planden ook bewust tijd voor elkaar in.

 

De eerste keer dat wij met z’n tweetjes weg zijn geweest ging het in eerste instantie nog alleen maar over de kids. Het was heel onwennig om weer eens echt met jezelf en je relatie bezig te kunnen en mogen zijn. Na een tijdje merkten we weer hoe het was voordat de kinderen er waren en konden we ook erg van onze ‘vrije’ avond genieten.

 

Voel je niet schuldig als je tijd voor jezelf of voor jullie als stel neemt. Zoek een oppas of stuur je kind(eren) uit logeren. Je waardeert die tijd nu extra en geniet er dubbel zoveel van.

 

Hou er wel rekening mee dat je kinderen de dag erna weer vroeg uit de veren zijn en dat uitslapen er wellicht niet in zal zitten!

10 jaar geleden

pfoe herkenbaar... meer willen zijn dan alleen maar moeder. Ik ben een single mama en heb dus geen partner en alleen de kids ( 2 jongens van 4 en 1 jr) om me heen. Gezellig hoor, maar een echt gesprek... tja hihiih. Ik ben dan ook erg blij dat ik gewoon werk en daar collega's heb al werk ik ook met kinderen. Dat tijd voor elkaar als partner of tijd voor jezelf valt niet mee. Goede oppas vinden is niet altijd makkelijk of kost toch te veel. Mijn ouders passen af en toe wel eens op als het nodig is omdat mijn oudste vrij is en ik moet werken enz. maar meestal is het toch me, myself en de kids whaha. Dus dat ingekrompen wereldje herken ik wel... en als mijn ouders ze als uitzondering een keer een nachtje hebben dan geniet ik weer eens van het eindelijk uit kunnen slapen hahah.

10 jaar geleden

Hallo Anouck, Ik besef me ook wel hoeveel geluk wij hebben met het vangnet dat wij hebben. Er is altijd wel een opa, oma, oom, tante of vriend(in) die een avondje op wil passen. Uit logeren is iets moeilijker, maar ook dat lukt als het niet te vaak gebeurd.

10 jaar geleden

wat ik erg merk is dat ik weinig meer meemaak en zo weinig te vertellen heb dan. werk laat ik t liefst op t werk en op de dagen dat ik thuis met mn meisje ben maak ik echt wel wat mee maar dan heb je t dus idd alleen over je kindje tegen je partner, niet erg natuurlijk maar mn wereldje is wel wat ingekrompen wat andere onderwerpen betreft.

10 jaar geleden

Toevallig dat ik en mijn man morgenavond gezellig samen weg gaan, de nacht alleen hebben en de dag erna ook nog eens! Wat een luxe...heb er super veel zin in... Dit gebeurt overigens 4x in het jaar ofzo;)