{{ message.message }}
{{ button.text }}

Meer dan alleen maar mama

Als je even meer wil zijn dan alleen maar mama en tijd voor jezelf nodig hebt.

Afbeelding blog 'Meer dan alleen maar mama' Achtergrond blur afbeelding

Je beleeft je zwangerschap, leeft toe naar je bevalling en geniet van de eerste periode met je baby. Bij veel vrouwen komt er echter een moment dat ze meer wil zijn dan alleen maar mama. Zo ging dat ook bij mij.

 

De eerste weken met je baby zijn heerlijk. Je hebt lang gewacht op het moment dat je je kindje mocht bewonderen. Je moet wennen aan je nieuwe rol en geniet van de momenten met je kindje en jullie gezinnetje. Na enkele weken merk je dat je eigenlijk alleen nog maar praat over flesjes en poepluiers. Dat is het moment dat je denkt: ik ben  ook nog een individu, niet alleen maar mama.

 

Zeker bij mijn tweede kindje had ik dit gevoel al snel. Het is niet meer allemaal zo nieuw als bij je eerste kindje. Bovendien wist ik dat dit mijn laatste zwangerschap was geweest en mijn lichaam zou voortaan alleen nog maar van mij zijn. Ik ging dus al snel weer sporten, dingen doen met vriendinnen en – ook heel belangrijk – mijn partner en ik planden ook bewust tijd voor elkaar in.

 

De eerste keer dat wij met z’n tweetjes weg zijn geweest ging het in eerste instantie nog alleen maar over de kids. Het was heel onwennig om weer eens echt met jezelf en je relatie bezig te kunnen en mogen zijn. Na een tijdje merkten we weer hoe het was voordat de kinderen er waren en konden we ook erg van onze ‘vrije’ avond genieten.

 

Voel je niet schuldig als je tijd voor jezelf of voor jullie als stel neemt. Zoek een oppas of stuur je kind(eren) uit logeren. Je waardeert die tijd nu extra en geniet er dubbel zoveel van.

 

Hou er wel rekening mee dat je kinderen de dag erna weer vroeg uit de veren zijn en dat uitslapen er wellicht niet in zal zitten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je