{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mediation

Na wat onenigheid zijn we naar een mediator gestapt. In mijn vorige blog ben ik vergeten te vertellen, dat Pascal vlak voor de intake vertelde, dat die een paar dagen weer terug verhuist was naar zijn eigen appartement..

Afbeelding blog 'Mediation'

Enkele dagen na de intake kregen wij een vragenformulier. Hierin stonden allerlei stellingen die betrekking hebben op Isa. Hierop moesten wij antwoorden ja/nee/bespreken. Na deze ingevuld en terug gestuurd te hebben werd er een concept ouderschapsplan opgesteld. Deze werd vervolgens mondeling besproken, tussen alle partijen.

Doordat wij moesten afwachten of wij recht hadden op subsidie, zat er tussen de intake en de 1e afspraak een maand!

Bij de 1e afspraak alle punten besproken, extra punten aangedragen. 

1 van mijn punten was, dat ik het niet fijn vind dat ik zijn nieuwe vriendin alleen vaag van naam en gezicht ken, maar ze is wél mede verantwoordelijk voor Isa.

Hierop reageerde de mediator naar mijn mening veelste luchtig. 'Gewoon' even 10 minuten op de koffie en dan is het goed en kunnen wij wel gaan roddelen over Pascal. Uh pardon? Daar gaat wel véél meer tijd overeen, vooral doordat ze het vertrouwen meerdere keren hebben beschadigd. Het fundament van hun relatie tegenover mij is niet goed, waardoor ik het accepteren van hun relatie wel erg moeilijk vind en dus niet weet of dat ook gaat lukken. Dit heb ik ook eerlijk aangegeven. 

Helaas vond Pascal deze afspraak het moment om zijn/hun plannen kenbaar te maken. Ze gaan per 1 juli samenwonen en later dit jaar trouwen. Wow oké, dit zag ik dus écht niet aankomen. Stond nou niet bepaald te juichen om deze plannen, wat ook merkbaar was!

Ook stond in concept 1 van het ouderschapsplan dat Isa een eigen kamer moet hebben. Isa en Tessa delen nu ook een kamer i.v.m. ruimte gebrek, dus aangegeven dat hun wat mij betreft het geen bezwaar is als zei een kamer delen. Wel het delen van een kamer met stiefzusjes/broertjes, aangezien Isa, Tessa en de dochter van Pascal zijn vriendin met zijn 3e een grote kamer deelde, iets wat ik een no-go vind.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je