{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marre gaat naar Australie: deel 3

Een half jaar rondreizen in Australië in een 4WD, aan dat avontuur hebben wij ons gewaagd met Marre van -toen bijna- 4. Het was geweldig!

Afbeelding blog 'Marre gaat naar Australie: deel 3'

Papa had het vanmorgen weer over me-time. Vanavond heb ik ook voor het eerst me-time. Papa en mama gaan samen eten en ik hoef niet mee, jeuh! Natuurlijk mag ik niet alleen in het huisje in Brissy blijven maar ik ga lekker kleuren en Ipad kijken met Pien. Pien spreekt ook Nederlands, en woont hier in Brissy.

Kleuter me-timeeeeeee

Kleuter me-timeeeeeee

Nieuwe skills
Ok, met dit verhaaltje heeft mama mij nog geholpen maar de volgende schrijf ik echt zelf. Op de Ipad leer ik gewone letters, hoofdletter én cijfers, die ik dan zelf moet schrijven. Natuurlijk kan ik de “M” al schrijven en de “O” van opa en de “S” van papa Sander en de “C” van mama. Eigenlijk al heel veel letters.

Dat zwemmen gaat ook steeds beter! Mama is mega fanatiek en ik heb sinds kort een kickboard, dan kan ik heel goed met m’n benen leren zwemmen. Ondertussen durf ik al zelf van de kant te springen, dan ga ik heel diep onder water en raak ik met m’n billen de bodem soms! Of zoals Olaf zegt: “Kijk uit voor m’n billen”.

Dieren
Voor ik naar Australië ging, wist ik het al, daar hebben ze kangoeroes. Maar iedere keer gingen ze zo snel voorbij. Maar we zijn laatst in een heel grote dierentuin geweest, echt heel groot. En daar waren ze ook. De eerste keer dat we er langs liepen, vond ik ze stom want ik had trek in boterhammen. Maar dat mocht niet want anders zouden de kangoeroes ze opeten. Als ik geen boterhammen eet, word ik cranky, net als mama.

Maar kijk, daarna heb ik ze geaaid. Er was ook een kleine kangoeroe die aan het drinken was bij z’n mama, die was schattig. Ze keken ook naar mij en dachten vast: wat een gekke kangoeroe ben jij!

We hebben ook tijgers gezien maar toen was ik al een beetje moe. Papa heeft verteld dat er misschien geen tijger meer zijn als ik groot ben. Maar ik wil dat er dan nog wél tijgers zijn want ze zijn heel mooi. Dus we mogen daar geen bomen meer weghalen want dat is het huis van de tijger én we mogen de tijger niet doodmaken voor een kleed op de grond.

Marre-blog-kangoeroe_1467786935.jpg

Brissy
Tegenwoordig rijden we niet meer van die grote stukken en we zijn nu in Brissy – Brisbane-. Dat is een heel grote stad en daar gaan we allemaal leuke dingen doen. Mama neemt me mee naar 2 musea, de 1e is met kunst. Allemaal verschillende soorten kunst, da’s mooi zegt mama. Papa zegt dan dat ‘ie ook mooi is en vraagt of hij ook kunst is. Gekke papa! En het 2e museum is een museum waar je allemaal dingen kunt doen.

Maar het aller leukste is dat papa jarig is in Brissy en ik met mama cadeautjes ga kopen. En taart want dat hoort erbij.

En in Brissy heb ik gisteren meegelopen in een heel lange rij, met heel veel mensen die allemaal dingen riepen. En ze zongen liedjes en veel mensen hadden mooie borden en doeken gemaakt met tekeningen en letters erop. Papa zegt dat er wel 10.000 mensen waren maar zover kan ik nog niet tellen. Ik weet niet precies wat die mensen riepen maar het ging ook over het beschermen van de dieren en de bossen waar ze in leven. En daar ben ik helemaal voor!

Papa en mama doen alleen maar leuke dingen met mij, da’s allemaal ME-time!

Wil je meer weten over onze reis, kijk dan op Wij gaan naar Australië.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je