{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marre gaat naar Australie: deel 2

Een half jaar rondreizen in Australië in een 4WD, aan dat avontuur hebben wij ons gewaagd met Marre van -toen bijna- 4. Het was geweldig!

Afbeelding blog 'Marre gaat naar Australie: deel 2'

door Marre (met hulp van mama)

Papa en mama hadden het er al een hele tijd over, we zouden naar Australie gaan. Met het vliegtuig, dat ken ik wel en dat vind ik heel leuk. Australie ligt heel ver weg en heeft gekke dieren zoals een kangoeroe en koala's. En slangen, daar mag ik niet in de buurt komen want die zijn gevaarlijk. En we gaan slapen in een tent op het dak van de auto, dat is toch een beetje gek. Ik ga dan een hele tijd weg uit ons huis en ik ga Lola -mijn grote knuffelhond- wel missen, en Edden -mijn oppas.

Perth
Voordat we echt met de auto op reis gaan, logeren we bij jongetje Pete! Dat is echt heel leuk, we gaan samen in het bubbelbad en we kijken “Buurman en buurman”. En hij leert me een nieuw filmpje “Paw Patrol” ook heel erg leuk. Pete is heel lief en hij heeft echt heel veel trucks om mee te spelen.

Auto rijden en bezine tanken
In Australië zitten we heel veel in de auto maar dat is niet zo erg. Papa maakt altijd allemaal lekkere dingen voor op de achterbank; boterhammen, een bak met stukjes fruit, cereals en mama zorgt altijd voor een grote fles met drinken. Da’s belangrijk zegt ze. De hele achterbank is voor mij.

Voor we ‘s morgens met de auto gaan rijden, moeten eerst de tenten en alle spullen ingepakt worden. Papa is heel groot en klimt op het dak van de auto. En ik help mama met alle andere spullen in de auto zetten. Als we gaan rijden, gaat mama altijd eerst en zet papa muziek op. We doen eerst altijd de CD van Thomas de trein, die kennen papa en mama nu ook al heel goed!

“Wij zijn ondertussen hard toe aan een andere kinder CD, ik krijg de liedjes niet meer uit m’n hoofd” Mama

Dan gaan ze grote mensen muziek opzetten, soms is dat wel leuk om te luisteren. Bij sommige liedjes gaat papa heel raar mee bewegen en mama vals meezingen. Ik vind het gelukkig niet zo erg en ga lekker uit het raam kijken.

Vaak gaan we ook tanken en bij benzine stations zijn altijd heel veel lekkere dingen te koop. Voor papa in de ochtend vaak koffie en ik krijg soms een lolly. Die met aardbeien zijn wel heel erg lekker. Als we lang in de auto moeten zitten, kijk ik ook lekker Ipad of luister ik verhaaltjes op de Ipod. En naar buiten kijken is ook leuk, er komen heel veel roadtrains langs.

Nieuwe camping
We gaan heel vaak naar een nieuwe camping, sommige zijn leuk, andere zijn een beetje saai. Als we daar aankomen, ga ik met papa naar de receptie om te vragen of er een plaatsje is voor ons, gelukkig is dat er bijna altijd.

Het allerleukst zijn campings waar een zwembad is. Het is in Australië elke dag mooi weer en zoals papa en mama hadden beloofd, je kunt elke dag in je korte broek naar buiten. En dus ook zwemmen. Omdat de zon elke dag schijnt, moet ik me wel altijd insmeren, soms heb ik daar geen zin in maar t moet wel van mama en papa. Gelukkig heeft mama een zwemshirt voor mij gekocht zodat m’n buik, rug en schouders goed bedekt zijn.

In het begin vond ik t zwemmen een beetje eng maar nu kan ik al lang met m’n hoofd onder water. En als we in een meertje of bij een waterval gaan zwemmen, kan ik al heel goed zwemmen met mijn Terence pak dat heb ik geleerd bij Terence (Zwemschool Verroen)! Iedere keer probeer ik goed met m’n armen naar voren te gaan en al het water weg te duwen, soms vergeet ik het en zwem ik als een hondje. Zo noemen papa en mama dat.

DSC_2287_1467550011.JPGMarre beleeft het op haar manier - knuffels

“Sinds Marre met d’r hoofd onder water durft, hebben we haar nauwelijks meer boven gezien” Papa

Slapen
Ik heb mijn eigen tent bovenop de auto waar ik helemaal alleen in slaap. Nou ja niet helemaal alleen natuurlijk, ik heb 4 lieve knuffel-dieren bij me, die lekker in mijn tent slapen, bovenop de auto. Eerst moesten papa en mama mij helpen om naar boven te gaan maar nu kan ik dat helemaal zelf. En eruit ook.

Als ik ga slapen brengt papa of mama mij naar bed én vertellen ze 2 Jip en Janneke verhaaltjes over iets wat wij die dag hebben gedaan. Da’s daarna echt heel lekker slapen!

Nieuwe dingen
Mama heeft in Nederland een boek gekocht met allemaal Engelse woorden, dat is heel leuk. Sinds een paar dagen bekijken we bij het ontbijt een paar bladzijden, dat is heel leuk. En papa en mama hebben mij een nieuw spelletje geleerd, kwartetten. Dat is echt heel leuk! Ik ga heel vaak winnen, ik weet het zeker.

Maar nu moet ik zo gaan eten, we eten kip van de BBQ. Dat vind ik heel lekker!

Wil je meer weten over onze reis, kijk dan op Wij gaan naar Australië.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je