{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marre gaat naar Australie: deel 1

Een half jaar rondreizen in Australië in een 4WD, aan dat avontuur hebben wij ons gewaagd met Marre van -toen bijna- 4. Het was geweldig!

Afbeelding blog 'Marre gaat naar Australie: deel 1'

Met een kleuter van bijna 4 op reis vergt wat meer voorbereiding dan wanneer je met z´n tweeën in het vliegtuig stapt en wel ziet waar je terecht komt. Weet je nog hoe lekker dat was; backpack, paspoort en wat geld, dat was alles wat je nodig had. Maar goed ook met een kind kan je gewoon op reis. Veel mensen hebben ons al gevraagd, weet Marre al iets over jullie reis? Natuurlijk, we willen haar van het begin af aan betrekken bij ons plan.

Australië
We hebben de kaart van Australië op de grond gelegd en verteld dat het een land is, heel ver weg waar we over heel veel nachtjes naar toe gaan. Je moet ergens beginnen. Ze heeft al heel wat keren gevlogen dus dat is gelukkig niet nieuw. Australië is voor haar het land van de prachtige kangoeroe en de lieve koala´s. Over ons vervoer hebben we verteld dat het een auto is waar je ook in kan slapen maar wij hebben in het dagelijks leven al geen auto dus dit werd lastig.

De oplossing was de CamperExpo, daar waren campers waar we een kijkje konden nemen zodat het allemaal weer wat concreter zou worden. We zijn naar Utrecht afgereisd om campers en mooie VW busjes te zien. Klein detail was dat de Camper Expo onderdeel uitmaakte van de 50 Plus Beurs, zo´n volksfestijn waar iedereen met tassen vol folders en monsters vandaan komt. Maar avontuurlijk als wij zijn, hebben we ons daar doorheen geslagen. Dat hebben we overleefd dus dan wordt Australië echt een makkie!

"Wat een grote camper!"
Het was één groot feest, Marre vond het geweldig! De ene na de andere camper werd vol enthousiasme betreden. Alles werd vol interesse bekeken. “Mama, kijk wat een mooie bedjes voor ons!” en daarna bij het openen van een deur “Ow een douche en een wc om een plasje te doen”. Een ware ontdekkingstocht en een goede zet om haar op deze manier kennis te laten maken het concept camper. In de camper even achter het stuur en gezellig aan een tafeltje, waarna ze weer opsprong om allerlei kastjes te bekijken.
Peuterin Camper

De Camper Expo zelf was vooral gericht op de verkoop van campers aan de 50 plusser en voor ons uiteindelijk niet zo interessant. De tentoongestelde campers waren ook vooral gericht op het vervoer en verblijf van 2 personen. En om nou 6 maanden te reizen en te slapen met een woelige kleuter tussen je in terwijl het buiten ruim 35C is, dat leek me niet.

Uiteindelijk is ons vervoersmiddel veel stoerder geworden. Bij zo'n camper kreeg ik, zeker na deze beurs, een beetje een bejaarden gevoel. En daar waren wij nog vééél te jong voor!

Maar dat was 1 van onze eerste voorbereidingen voor de reis die we in 2015/2016 hebben gemaakt. 
Wil je meer weten over onze reis, kijk dan op Wij gaan naar Australië.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je