{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marktplaats en ik, wat gaat er mis?

De foto’s op marktplaats waren duidelijk niet de schoenen die ik opgestuurd had gekregen. Je snapt toch wel dat ik na zo’n ervaring de pest

Afbeelding blog 'Marktplaats en ik, wat gaat er mis?' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben nooit goed geweest in het aankopen van tweedehands spullen. Niet in de winkel, niet online. Laat ik voorop stellen dat ik sowieso een hekel heb aan zoeken en mijn ervaring leert dat je voor knappe tweedehands spullen heel goed en lang moet zoeken. Gek genoeg, de mensen die mij overhalen eens op marktplaats te gaan kijken beweren echter zelf nooit echt lang op zoek te gaan en ze hebben altijd geluk. Of heb ik altijd pech?

Zo heb ik een keer Supertrash schoenen op marktplaats gekocht. Volgens de verkoper nog “zo goed als nieuw”. Onder zo goed als nieuw versta ik: schoenen gekocht, misschien 2 á 3 keer gedragen maar zitten niet heel lekker dus ik verkoop ze weer in nieuw staat. Zonder beschadigingen, viezigheid etc. Komen dus die schoenen binnen, helemaal afgetrapt. Zelfs een zwerver zou hier nog niet op gaan lopen. De foto’s op marktplaats waren duidelijk niet de schoenen die ik opgestuurd had gekregen. Je snapt toch wel dat ik na zo’n ervaring de pest pleuris heb gekregen aan tweedehands spullen op internet. Ik wantrouw meteen iedereen.

Na weer vele goede berichten uit mijn omgeving ging ik het tijdens mijn zwangerschap opnieuw proberen. Leek mij een prima idee aangezien ik mijn eigen kleding snel niet meer zou passen en ik het zonde van mijn geld vind om een godsvermogen aan zwangerschapskleding te besteden. Op de facebook pagina van scotsch and soda had ik een leuk jasje gezien, maat M in goede staat. Een leuk prijsje afgesproken inclusief de verzendkosten.2 dagen later heb ik het in huis, inderdaad een leuk jasje en in goede staat helemaal niks mis mee. Helaas krijg ik een paar dagen later een enveloppe van PostNL in de deur. Je weet wel zo’n enveloppe dat je geen of niet genoeg verzendkosten voor een pakketje heb betaald. Aangezien ik mij niks kon herinneren dat ik iets verstuurd had ging het regelrecht de prullenbak in maar een paar weken later viel de herinnering op de deurmat. Ik checkte de code en tot mijn verbazing moest ik zelf nog €6 betalen voor dat stomme jasje. Gelijk vind ik hem niet leuk meer want dat was niet de afspraak! Opnieuw ben ik genaaid.

3x is scheepsrecht zou je denken. Inmiddels heb ik zoals jullie weten 2 kids. Benthe wordt over 2 maanden 2 jaar en Tess is net 5 weken oud. Omdat Benthe nogal van beweging houd had ik besloten de enkele wagen te gebruiken met een plankje erachter. Op zich werkt dit voor kleine stukjes prima maar als ik haast heb (en dat heb ik altijd?) of naar het streekbos of stad wil lopen is dit niet te doen. Daarom overwoog ik de laatste tijd een duo kinderwagen. Aangezien ik niet weet of we deze 3 maanden, een half jaar, een jaar of langer kunnen gebruiken vind ik het zonde om €1000 voor een nieuwe te besteden (dit kost een tweeling wagen al snel) dus besluit ik op zoek te gaan naar een goede op marktplaats. Na een paar dagen zoeken, bieden, twijfelen, afzeggen, opnieuw zoeken en bieden denk ik er eentje gevonden te hebben. Het is een Urban Jungle van Mountain Buggy amper gebruikt dus zo goed als nieuw. Ha daar heb je hem weer, zo goed als nieuw. Gezien mijn ervaringen voor de zekerheid nog even gebeld en ik geloof deze mevrouw op haar woord. We rijden naar Urk en halen de kinderwagen op. Ze heeft hem overduidelijk amper gebruikt, weet niet hoe je alle opties moet gebruiken en hoe je hem in moet klappen maar als snel komen ik en mijn handige man daar uit. We laden hem in de auto en gaan blij terug naar huis. Nog geen 10 minuten later is de hele auto begeven van een frituurlucht. IK, ja IK als VISBOER had natuurlijk kunnen weten dat als we een kinderwagen in URK kopen deze natuurlijk naar GEFRITUURDE KIBBELING ruikt! Eenmaal thuis gekomen heb ik alle onderdelen wat in de wasmachine kon in de wasmachine gedaan, de rest met een emmer en een sopje zoveel mogelijk geboend maar tevergeefs, vandaag liep ik vrolijk maar desalniettemin als een wandelende frituurpan in het streekbos. Ik had zelfs het gevoel dat ik gewoon na gekeken werd. Je weet wel dat als je soms langs een heel oud vrouwtje loopt, dan komt daar zo’n heel overheersend vies luchtje vanaf, dit hadden mensen nu dus bij ons! Voor de rest is het echt een top wagen, maar wat gaan we doen aan de geur!? Hebben jullie tips om mijn miskoop toch nog een geslaagde actie te maken? Ik hoop het want anders koop ik nooit meer wat op marktplaats.

ps. wat zijn jullie ervaringen met marktplaats?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je