{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamma, gastmoeder en weer aan de studie!

Een man, 3 kids, 3 gastkids, mijn huishouden: op zoek naar nog meer verdieping en verrijking! Op naar de studie voor kindercoach!

Afbeelding blog 'Mamma, gastmoeder en weer aan de studie!'

Een paar maanden geleden begonnen de eerste kriebels…

Ik ben nu 4 jaar bezig met hetgeen ik nu doe, als gastouder met kindjes bezig zijn en ze begeleiden bij hun ontwikkeling op allerlei gebieden.

Dat is hartstikke leuk en ook bijzonder om te doen! Natuurlijk niet altijd maar ik realiseer mij heel goed dat geen enkele baan alleen maar leuk is.

Het werk heeft veel voordelen maar voor mij ook nadelen, namelijk: ik ben altijd thuis, ik blijf altijd op een bepaald niveau hangen en daardoor wordt mijn intellect niet erg gevoed.

Een paar weken geleden kwam er een interessante vacature op mijn pad. Bij het gastouderbureau waar ik mee samenwerk kwam een plek voor bemiddelingsmedewerker vrij. Ik had een paar maanden daarvoor tijdens een lunch met de eigenaresse al laten weten dat mij haar werk zo ontzettend leuk leek en een enorme uitdaging om samen een gastouderbureau te runnen. De diversiteit qua werkzaamheden trok mij heel erg aan en de core business is toch kinderen.

En opeens was daar 4 maanden later totaal onverwacht een vacature! Er waren 102 reacties op gekomen, er werden heel wat gesprekken gevoerd en uiteindelijk ging de strijd tussen mij en een andere dame. Twee weken daarna kreeg ik een telefoontje en ik hoorde het al aan haar stem: ik was het niet geworden. De andere dame had meer ervaring en dat zou minder inwerktijd betekenen. Logisch, prima, begrijpelijk.

Vreemd genoeg was ik er niet erg rouwig om: het eerste wat ik dacht was dat ik blij was dat mijn kleuter dan niet naar de opvang zou hoeven!

Verder geloof ik in het lot: if it’s meant to be ….

Afgelopen weekend kreeg ik weer kriebels. Ik wilde eigenlijk wel weer wat gaan doen. Niet zozeer om een carrière move of change te maken maar in plaats van elke avond op de bank te hangen en met mijn man mee kijken naar NCIS, Castle en Law&Order, leek het mij toch wel gaaf om mijzelf eens andere kost voor te gaan schotelen!

Iets echt alleen maar voor mijzelf. Niet wat slim was of zakelijk maar gewoon iets, puur en alleen voor mijn eigen lol. Ik ben gek op lezen, op kinderen dus het was logisch dat ik een soort combinatie wilde proberen te vinden.

Ik heb niet lang hoeven zoeken.

Al gauw kwam ik bij de opleiding tot kindercoach terecht maar er bleken nogal wat aanbieders te zijn. Ik wist dat een collega uit gastouderland vorig jaar bezig was met die opleiding en ik vroeg haar waar zij dat gedaan had.

Ik heb mij verdiept in dit opleidingsinstituut en het was, voor zover mogelijk, love at first sight! Ik werd er zo blij van en binnen no time zat ik te stuiteren en belaagde mijn man met alle ins & outs. De dag erna heb ik mijzelf ingeschreven!

Ik heb er zo’n ongelooflijke zin in!

Om eerlijk te zijn weet ik natuurlijk niet of het er ooit van komt om mijn eigen praktijk op te richten maar de kennis die ik op ga doen zal altijd van pas komen!

Het is extra bagage die alleen maar positief is!

En al kan ik in de toekomst ‘off the record’ kinderen helpen om weer lekkerder in hun vel te komen, dan is dat toch ook al heel veel waard?!

Ik las gisteren op de site van een kindercoach het volgende:

Ik wens je een blij hartje, maar wat wens jij?

Ik wens ook dat elk kind een blij hartje heeft en als ik iets kan doen om iemands wereld een beetje mooier of makkelijker te maken dan zou dat fantastisch zijn! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je