Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Mama’s help! Wat is een ideale gezinswagen?

Zijn er hier nog mama’s die wel verstand hebben van auto’s? Wat is een fijne gezinsauto? Deel je tips!

Ik heb geen verstand van auto’s, ik noem ze altijd bij kleur in plaats van merknaam, heb zelf nog nooit een auto gehad en rij ook bijna nooit. Nou heb ik wel een hele fijne moederfiets, maar daarmee kan ik natuurlijk niet overal naar toe met dochterlief. Daarnaast heeft mijn vriend een autootje van de zaak. Hij is klein maar fijn, maar dat geeft ons nu alle vrijheid die we nodig hebben.

Autoliefhebbers op Mamaplaats

Met onze inimini Toyota Aygo kunnen we nu met één kindje met een beetje improviseren, passen en meten nog prima vooruit. Maar mocht er ooit een tweede kindje bij mogen komen dan gaat het never nooit passen in onze kleine toet. Daarom zijn we nu alvast aan het kijken wat een fijne “gezins” wagen is voor een gezin met 2 kinderen.

Nou is Mamaplaats misschien niet perse de plek met heel veel autoliefhebbers, maar wel eentje met veel mama’s die precies weten waar een gezinswagen aan moet voldoen. Heb jij een fijne auto waar je al je spullen van je kinderen (kinderwagen etc) makkelijk in kunt laden zonder dat je hem eerst helemaal uit elkaar moet halen? Zonder dat je amper zelf nog in de auto past?

Wat heeft onze voorkeur?

  • Ruime auto met genoeg kofferbakruimte
  • Hij moet veilig zijn
  • Het liefst zuinig rijden
  • Vijf deuren hebben
  • Hij moet niet te lang zijn (dan durf ik namelijk niet meer in te parkeren, hihi)
  • Hij mag gerust tweedehands zijn

Verder heb ik eigenlijk geen voorkeuren voor het merk, kleur, model etc. Dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Hij mag tweedehands zijn, of nieuw.

Kun jij ons adviseren?

Heb jij thuis de fijne gezinsauto voor de deur staan? Zou je hem ons aanraden en waarom? Of heb je misschien tips waar we op moeten letten tijdens de aanschaf van onze “gezinsauto”? Super bedankt!

8 jaar geleden

Een garage bij mij in de buurt schreef er net een leuke gids over :) http://bit.ly/1TI0UPB, Hopelijk ben je er nog iets mee!

8 jaar geleden

Alleen jammer dat de nieuwe versie niet meer door Renault met LPG installatie wordt uitgevoerd. En het is niet meer mogelijk om er een 7-persoons uitvoering van te maken. Met meerdere kinderen die ook wel eens vriendjes mee willen nemen is dat toch wel handig. De vormgeving is iets veranderd, waardoor de inhoud wat kleiner is geworden.

8 jaar geleden

wat een luxe :-) Ik ga hem even bekijken ;-)

8 jaar geleden

Wij hebben de luxe van 2 auto's. Met ons gezin met 4 kids rijden wij een Ford Galaxy, super. Met 3 kids klapte ik mijn wagen niet eens in, hop zo erin, alleen even de duwstang naar beneden. En de Quinny zapp kon ook nog naast de extra stoel in de kofferruimte. Echt alles gaat makkelijk mee. Daarnaast hebben wij een Renault Scenic en die is ook fijn. Ook een hoger model, dus hoef je niet te bukken met vastmaken van stoeltjes en gordels en geen laaddrempel in de kofferruimte. En verder veel leuke gadgets, lades onder stoelen en standaard tafeltjes aan de voorstoelen. En meteen 3 stoelen op de achterbank, dus ook praktisch bij meerdere kids. Succes met zoeken.