Snap
  • Mama
  • Gezond

Mama’s Diet Battle 2.0 – Doe je mee?!

Ik moet afvallen. Voor mijzelf. Maar gaat het me ook lukken. Help jij me mee met mijn persoonlijke “Diet Battle?!” Of doe je zelf mee?

Zo lang ik mij kan herinneren ben ik te zwaar. Ik heb overgewicht met een dikke vette hoofdletter O. En ik ben er klaar mee! Ik heb al eerder pogingen gedaan om af te vallen en ruim 10 jaar geleden viel ik ruim 12 kilo af door gezonder eten en meer te bewegen. Dus ik weet dat ik het kan.

De dikste mama van de klas

Sinds ik mama ben geworden ben ik mij er nog meer bewust van hoe belangrijk het is dat ik gezonder wil worden. Ik wil niet klem komen te zitten op de glijbaan of de dikste mama van de school zijn. Ik wil kunnen spelen met mijn dochter zonder daarna uit te hoeven hijgen. Niet dat dit nu het geval is, maar je begrijpt mijn punt. Ik wil graag oud worden met Lola. En ik maak het mijn lichaam niet bepaald makkelijk door er niet goed voor te zorgen.

Nou ben ik sinds 2 weken weer bezig met mijn eigen Diet Battle. Op mijn persoonlijke blog plaats ik iedere maandag een nieuwe update met hoe het afvallen me af gaat, of ik mijn doelen behaal, hoeveel ik afval en dingen die niet gaan zoals ik graag zou willen. Nu weet ik dat er meer mama’s graag willen afvallen om bijvoorbeeld die paar vervelende zwangerschapskilo’s die er nog aanzitten af te krijgen of die flubberbuik weer wat strakker te maken. Gelukkig ben ik al mijn zwangerschapskilo’s al kwijt, maar ik ben er nog lang niet! Ik zou graag toch zeker wel 20 kilo kwijt willen, dus het wordt een flinke strijd.

Afkicken van de Cola Light

Zo wil ik ook van mijn Cola light verslaving afkomen. Normaal gesproken dronk ik met gemak iedere dag anderhalve liter weg. Nu sta ik al ruim 2 weken “droog”. Het voelt echt als afkicken. Maar ik hou vol! Mijn lichaam heeft die troep helemaal niet nodig.

Wil jij ook afvallen en wil je samen met mij de strijd aan gaan tegen de kilo’s? Volg me dan op mijn blog voor wekelijkse updates en dan gaan we er samen voor! Let’s do this! Uiteraard zal ik ook af en toe een update plaatsen op Mamaplaats.

Ben jij ook in strijd tegen de kilo’s of Cola verslaafd? Heb je toevallig handige tips voor mij ende andere mama’s die willen afvallen?

8 jaar geleden

klinkt goed :-) bedankt voor je uitgebreide reactie!

8 jaar geleden

Yep ook hier druk bezig met afvallen maar wel heel rustig aan. Ik geloof niet in crashdiëten, maar in je leven en eetgewoontes aanpassen. Heb er op afvallenblog ook over geblogd. Zal je hierbij gelijk even een kopietje sturen. Wie weet kunnen we elkaar steunen. (Ben overigens nu al zo'n 6 kilo kwijt.) Ooit was ik net als nu best wel dik. Ik ben toen enorm afgevallen met behulp van een diëtiste en had uiteindelijk maatje 36/38. Toen ontmoette ik mijn man die graatmager is en heel veel moet eten en snoepen om niet doorzichtig te worden. En ik bleek niet sterk genoeg om nee te zeggen bij ritselende chipszakken, knisperende koekverpakkingen en oh horror hij was nog choco-holic ook. :shock: Toen stopte ik ook nog met roken, we hadden wat relatie-probleempjes, Dat kwam weer goed, we kregen een miskraam, ik had een erg zware zwangerschap waarbij ik nauwelijks aan bewegen toe kwam en na een ook zware bevalling(keizersnede na een dag van ingeleid zijn) kreeg ik een dubbele long-embolie ... resultaat? Ik was weer dik. Nu wil ik op exact dezelfde manier weer afvallen. (Met de tips van de diëtiste van destijds) En tot nog toe al ruim 2 kilo kwijt. En dit is hoe dat werkt: Je hoeft hierbij niet extreem te sporten (Ben helemaal niet sportief) de trap ipv de lift, iedere dag een ontspannen wandeling van minstens een half uurtje, en de fiets pakken ipv de auto indien mogelijk zijn al genoeg om ongeveer 1/2 tot 1 kilo af te vallen per week. Het gaat niet super snel, maar je hebt geen honger. Een voorbeeld van een dag is dan: 08:00 1 boterham met 20+ of 30+ kaas en een kop thee 10:00 1 klein schaaltje aardbeien en een beker optimel 12:00 1 beschuitje met slankie en een kop koffie 14:00 1 appel en een glas dunne ranja 16:00 1 kleine krentenbol met dun boter en een beker halfvolle melk 18:00 4 aardappels (lukt mij nooit, is veel te veel voor mij) groenten (minimaal 200 gram) en 100 gram vlees. - Je kunt de aardappelen vervangen door 2 eetlepels gare volkoren pasta. - Je kunt tot maximaal 3 uur tussen de eetmomenten laten zitten (dan blijft je spijsvertering continu actief) zodat je eventueel ook 2 tot 3 uur na het eten nog een cracker of een stuk fruit kunt pakken. Mijn dag vandaag zal ongeveer dit zijn: -07:00 ontbijt met een klein schaaltje cruesli met joghurt -10:00 een dun plakje ontbijtkoek en een glas Jumbo water en fruit lemon cactus. -12:00 2 crackers met 1 plakje 30+ kaas en een glas Jumbo water fruit lemon cactus -15:00 1 Peijnenburg dubbel-op en een beker halfvolle melk -17:00 1 bord macaroni en als toetje wat magere kwark van optimel. (Bord macaroni = 2 eetlepels gare macaroni en 2 soeplepels met saus bestaande uit maximaal 100 gram half om half gehakt per persoon, tomatenpuree, groenten, en kruiden. Ik bak dit in maximaal 1à2 eetlepels olijfolie.) -20:00 1 zakje snack a jacks en een glas cola-light.

8 jaar geleden

die chips verslaving heb ik ook hoor ;-) zeker in combinatie met cola....yummy! ;-)

8 jaar geleden

Succes! Ik heb dan niet echt overgewicht (zit op het randje met mn bmi) maar doordat ik vrij klein ben oog ik wel snel dikker. Puur voor mn eigen gevoel zou ik er daarom wel wat af willen en na het lezen van je blog geef ik mezelf dan nu ook een schop onder mn kont en doe ik met je mee ;-) Hier geen cola verslaving maar een heuse chips verslaving...waarom zijn die slechte dingen toch zo lekker -_- Maar goed, heel veel succes en ik zal je volgen!