{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamaplaats Influencer Netwerk interview #11: Kyra&Jasmijn

We gaan elke maand een of twee influencers in de spotlight zetten! Kyra (@kyraelgersma) en Jasmijn (@jasmijnvangent) delen dit keer hun verhaal. Tijd om ze wat beter te leren kennen

Afbeelding blog 'Mamaplaats Influencer Netwerk interview #11: Kyra&Jasmijn' Achtergrond blur afbeelding

Kyra

 • Waaruit bestaat je gezin?

Wij zijn met z’n vieren. Mijn man, Chloë (1), Ezra onze golden retriever en ik!

 • Noem 3 feitjes over jezelf.

De meest irritante is dat ik echt heel slecht tegen (plotselinge) veranderingen kan. Ik start mijn dag met een beeld in mijn hoofd, en als dat beeld halsoverkop omgegooid wordt omdat mijn man besluit te blijven hangen op kantoor na werkuren en ik dus voor Jan met de korte achternaam heb staan koken, dan ben ik compleet van slag. Maar positief gezien ben ik wel erg zorgzaam, en ondanks dat ik door bovenstaande situatie geërgerd kan raken, zal ik hem nooit een bord met koud eten voorschotelen. Nummer 3 is dat ik een nachtdier ben. En echt. Dit schrijf ik momenteel ook om 02:15u. Echt iets wat ik van m’n vader heb!

 • Hoe zie jij jezelf als moeder?

Kijkende naar het voorbeeld wat ik heb gehad, vind ik mijzelf oprecht een fantastische moeder. Natuurlijk is dat een beetje overdreven, elke moeder maakt fouten en zo ook ik dus. Maar meestal vind ik mijzelf een goede moeder. Een moeder die er altijd is om bij te troosten, te ontladen, op te warmen, of gewoon voor een knuffel. Een moeder waarbij ze zichzelf kan zijn, ze de ruimte en tijd krijgt om haar eigen ik te ontdekken. Om te groeien en bloeien naar het meisje dat zij wil zijn. Een thuis waar ze haar dromen achterna kan jagen, met mana achter haar. Altijd.

 • Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?

Het leukste, en vooral het mooiste, vind ik die onvoorwaardelijke liefde. Het maakt haar niets uit als ik een fout heb gemaakt, als ik mijn dag niet heb en dat op haar af reageer omdat ze aan het drammen is, als ik geen zin heb om mij aan te kleden en op te maken. Het maakt haar helemaal geen reet uit als ik moe ben, op de bank hang, de was niet heb gedaan, de keuken een bende is. Het enige wat zij ziet is mama. En mama is alles. Met of zonder gewassen haren. Met of zonder huishouden op orde. Het minst leuke vind ik de gebroken nachten, de uren non-stop huilen waarin ik compleet hopeloos en moedeloos met haar rondjes blijf lopen. Het niet weten wat er aan de hand is. Die onmacht, die zorgen. Vreselijk!

 • Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Ergens rond het begin van het traject geloof ik. Wij waren ongewenst kinderloos en die hartpijn was nog erger dan welke pijn dan ook. Via Instagram zocht ik mede wensmoeders om mee te kunnen praten, en zo ontstond mijn blog. Tijdens het traject heb ik veel gedeeld en sinds dien blog ik over onder andere taboes rondom het (wens)ouderschap.

 • Wat vind je het leukste en minst leuke aan Instagram?

Het leukste vind ik het altijd hebben van een vriend. Er is altijd wel iemand online die even tijd voor je heeft. Zeker nu wegens de lockdown, mis ik het soms om even met iemand te praten. Als ik er dan echt even doorheen zit, is er altijd iemand in mijn volgerslijst die mij weet op te beuren. Toch heb ik gemerkt dat echt niemand zomaar te vertrouwen is. Dat is dan ook meteen wat ik niet leuk vind aan Instagram: er zitten veel mensen met 2 gezichten op. Dat vind ik jammer maar dat schaadt ook veel vertrouwen. Het tekent een nep en onrealistisch beeld. Zo zonde.

 • Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Qua schrijven? Taboedoorbrekend. Qua inrichting? Industrieel. Qua kleding? Alles wat ik leuk vind. Qua algemeen leven? Gezond, duurzaam en biologisch.

 • Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?

Die vraag krijg ik zo ontzettend vaak en ik heb er nooit een concreet antwoord op. Net als bijna elke blogger zou zeggen: Ik doe ook maar wat. Hoewel ik denk dat mijn post partum foto’s (die ook gepost zijn door oa LINDA, Vrouw, 24Baby etc) wel een grote rol gespeeld hebben in mijn groei.

 • Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?

Ik denk toch echt het contact met de medebloggers. Ervaringen en verhalen delen met elkaar. Echt een team zijn met elkaar. Zo mooi dat een platform dat kan. Het samenbrengen van zoveel (wens)moeders.


Jasmijn


 • Waaruit bestaat je gezin?

 Mijn gezin bestaat uit mijn man, waarmee ik nu twee jaar getrouwd ben en mijn zoontje van 19 maanden. Ik ben momenteel in verwachting van ons tweede kindje die in februari op de wereld gaat komen.

 • Noem 3 feitjes over jezelf.

Tussen mijn man en ik zit 11 jaar verschil. Ik ben sportdocent en werk in de kinderopvang. Ik ben opgegroeid in de Achterhoek- je weet wel, van dat nummer; het is stil hier aan de overkant.

 • Hoe zie jij jezelf als moeder?

Ik ben het liefst altijd moeder. Niet dat, dat ooit stopt. Maar ik ben liever thuis dan dat ik weg ben. Ik sleep Luca ook overal mee naar toe, anders mis ik hem gewoon. Na de vakanties moet ik altijd huilen wanneer ik hem weer wegbreng naar de opvang, waar hij twee dagen per week naar toe gaat. Ik houd van structuur en planning en zo kom ik de dagen door. Verder zie ik mij dus echt als een huismus die heel zorgzaam, maar streng is.

 • Wat vind jij het leukste en minst leuke aan het moederschap?

Eigenlijk is dat dubbel. Want aan de ene kant vind ik het nodig zijn heerlijk. Maar nu we weer in een lockdown zitten en ik dus volledig thuis werk, word ik soms helemaal gek van dat voortdurend aanstaan. Het altijd nodig zijn en eerst aan anderen moeten denken dan jezelf. Ik ga expres elke dag in bad, als Luca in bed ligt. Ik blijf dan ruim een uur liggen om echt even een moment voor mijzelf te hebben. Dat zie ik echt als opladen. Vroeger, voor kids, dacht ik altijd eerst aan mijzelf. Wanneer ik trek had, at ik. Wanneer ik iets wilde, deed ik dat. Dat kan niet meer. Nu is Luca geen baby meer en kan hij goed zelf spelen. Maar toen ik nog middenin de borstvoedingen zat, betrapte ik mijzelf vaak op het ding, dat ik nog niks gegeten had en dan laten we het onderwerp douchen helemaal maar weg. Het moederschap is heel mooi, je krijgt echt het meest lieve, mooiste en geweldige voor terug. Wie smelt nou niet, als je kind een knuffel komt brengen of echt om jou roept, omdat hij je gewoon wilt zien. Hij heeft mij daarnaast laten inzien wat echt belangrijk is. Het boeit mij echt niet meer, als iemand slecht over mij praat. Waar ik opgroeide was dit altijd heel normaal. Iedereen kende elkaar en als je anders was of anders deed, hoorde je er niet meer bij. Nu vind ik andere dingen belangrijker. Maar als je slecht over mijn kind praat, dan verander ik in een tijger die tot alles in staat is. In de tijd dat ik net moeder werd, heb ik de liefste mama’s ontmoet die ik dagelijks spreek en zelfs af en toe mee afspreek. Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent en dat je zelfs al is het 3 uur in de nacht, jij niet de enige bent die op dat moment een baby staat te troosten. Soms voelt dat misschien zo, maar nee, je bent niet alleen. I’ve been there, done that.

 • Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Toen Luca geboren was, 19 maanden nu. Ik wilde eigenlijk een digitaal dagboekje bijhouden. Ik houd van schrijven en kan zo al mijn gevoelens eruit gooien. Ook leuk voor later. Ik leerde al snel andere moeders kennen, die net zo als wij, een huilbaby hadden. Ze zijn echt mijn steun en toeverlaat geworden.

 • Wat vind je het leukste en minst leuke aan Instagram?

Ik deel natuurlijk veel, niet alles, maar wel veel. Zo deel ik geen half blote foto’s van onze zoon, Ook al vind ik die luier kontjes zo schattig. Hoe meer je groeit, hoe meer mensen het zien. Ik vind het toch eng, dat de foto’s ook gezien worden door mensen die slechte bedoelingen daarmee hebben. Toch probeer ik mij te focussen op die lieve mama’s en misschien wel papa’s die ik inspireer of even niet alleen laat voelen in de moeilijke periodes van het moederschap.

 • Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Oh, ik doe maar wat. Ik draag vaker geen make-up dan wel en je zou mij meestal zien met een knot op mijn hoofd. Ik vind aardetinten wel heel tof en houd van alles wat de aarde een stukje groener en beter maakt. Zo kiezen wij eerder voor wasbare luiers, borstvoeding en eigen hapjes maken. En geen offence voor moeders die het anders doen, want ik heb Luca echt wel eens kunstvoeding, eten uit potjes gegeven en een weggooi luier om gedaan. No worries. Wij proberen onze eigen voetstap op de aarde te verkleinen en dat houdt soms in dat je keuzes moet maken.

 • Hoe is het je gelukt zoveel volgers te krijgen?

Eerlijk en oprecht blijven.

 • Wat vind je leuk aan de samenwerking met Mamaplaats?

Mamaplaats is de gene geweest, waardoor ik in mijzelf begon te geloven dat ik kan schrijven. Dat andere moeders mijn teksten willen lezen. Zij zijn de basis geworden, van hoe ik gegroeid ben. Ik ben heel blij dat ze er zijn. Voor tips, mooie en ontroerende teksten... Voor moeders door moeders. Een mooier platform bestaat er niet. Door hen heb ik mama’s zoals Kyra ontmoet. 


Afbeelding blog 'Mamaplaats Influencer Netwerk interview #11: Kyra&Jasmijn'
Afbeelding blog 'Mamaplaats Influencer Netwerk interview #11: Kyra&Jasmijn'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je