{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamaplaats heeft een forum!

Al vanaf mijn eerste zwangerschap zat ik veel online. Informatie zoeken, herkenning zoeken, ervaringen delen etc.

Afbeelding blog 'Mamaplaats heeft een forum!' Achtergrond blur afbeelding

Al vanaf mijn eerste zwangerschap was ik veel online te vinden. Als ik iets voelde dat ik niet vertrouwde, zocht ik op internet op of dit normaal was en of anderen hier ook last van hadden. Qua voeding wist ik niet altijd wat ik wel of niet mocht, dus dat werd opgezocht. Mijn emoties namen weleens de vrije loop met mij en ook dat was iets waar ik graag herkenning in wilde vinden bij anderen. En zo was er tijdens die zwangerschap en later ook na de geboorte van mijn eerste, maar uiteraard ook de andere zwangerschappen en geboortes altijd wel iets waar ik informatie of gedachten van andere ouders over wilde hebben. 

Als je kinderen krijgt, dan moet je het allemaal maar gewoon doen en kunnen, je krijgt er geen beschrijving bij en dat heeft mij als moeder menigmaal erg onzeker gemaakt. Eerst tijdens mijn zwangerschappen, maar breek me de bek niet open over de periode daarna. Mijn eerste was een huilbaby en ik dacht echt dat ik faalde als moeder, maar doordat ik ervaringen van andere ouders las, kwam ik er achter dat ik helemaal niet faalde, maar dat hij het Kiss syndroom bleek te hebben. Ik had werkelijk waar nog nooit gehoord van dit syndroom, maar doordat ik verschillende forums bezocht, kreeg ik het antwoord op al mijn vragen en kon mijn mannetje worden geholpen.

En niet alleen zocht ik dingen op, ook ik poste dingen op forums. Ook mijn ervaringen konden en kunnen andere mensen helpen bij het laten opgroeien van hun kinderen en het wegnemen van faalgevoelens. Ik merk dat ik het nog steeds erg prettig vind dat er forums bestaan, want ik merk dat de onzekerheden blijven. Als ik net denk het wiel te hebben uitgevonden, komt er weer een nieuwe fase waarbij ik weer denk of ik het allemaal wel goed doe. Het is dan erg prettig om te lezen dat andere mensen ook deze onzekerheden hebben en om te lezen hoe andere mensen daar mee om gaan. 

Mamaplaats, ik ben ontzettend blij dat jullie nu ook een forum zijn begonnen, want jullie zijn toch wel mijn favoriete plaats! Nu kan ik niet meer alleen lekker spuien in mijn blogs, maar ook informatie delen met anderen.

Nu ben ik benieuwd andere mama's, bezoeken jullie wel eens forums? En zijn jullie dan vooral meelezers of ook actieve posters?

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je