{{ message.message }}
{{ button.text }}

#Mamachallenge2016 Nummer 8: Back to school

Het is weer zo ver, de scholen gaan maandag weer beginnen. Bij deze mijn 'Back to school' uitdaging.

Afbeelding blog '#Mamachallenge2016 Nummer 8: Back to school'

Nino gaat nog niet echt naar school, wel naar de crèche waar hij ook 6 weken niet geweest is maar omdat ik basisschool juf ben heb ik er voor gekozen om over mijn eigen back to school voorbereiding te bloggen in plaats van die van Nino.

Deze afgelopen week was het weer zo ver, de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar zijn weer opgestart. Ik moest alweer drie dagen naar mijn werk toe. Voor de startvergadering, het gesprek met de directie over je taakuren, om de klas klaar te zetten en natuurlijk om al je collega's weer even gesproken te hebben.

Normaal heb ik veel zin in deze week, een week waarin je lekker kunt aanrommelen, veel kunt kletsen, zelf voor het grootste deel je uren kunt bepalen en de kinderen er nog niet zijn om je hele dag in te vullen. Dit jaar voelt het voor mij echter behoorlijk anders. Omdat ik nu ongeveer 7 maanden zwanger ben moet ik nog 5 weken werken voordat ik met verlof ga. Na 5 volle weken vakantie en een verlof in het vooruitzicht heb ik weinig zin in deze 5 weken. Dit komt deels omdat ik thuis nog genoeg voor te bereiden heb en ik lichamelijk maar ook geestelijk behoorlijk uitgeput ben maar dit komt ook omdat ik niet voor een klas ga staan. Dit heb ik zelf bedacht van te voren en is ook waarschijnlijk echt het verstandigste maar wel minder leuk, ik ben toch echt juf geworden omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken en niet om de hele dag achter een computer te zitten. Al mijn ideeën voor het nieuwe jaar moet ik dus even on hold zetten voor als ik terug kom na mijn verlof, of waarschijnlijk zelf voor volgend schooljaar omdat het al genoeg energie kost om terug erin te rollen, daar zijn niet nog een boel nieuwe ideeën bij nodig.

Mijn voorbereiding bestaat dan ook vooral in het mij zelf mentaal erop voor te bereiden om een andere rol te spelen de aankomende maand, proberen zo min mogelijk gestrest te raken en genoeg rust momentjes te creëren zodat ik dit maandje mijzelf niet voorbij loop. Omdat zitten niet zo goed meer gaat heb ik een fitnessbal aangeschaft op werk, thuis heb ik er al een maar omdat ik nu achter de computer moet zitten voor langere tijd is goed zitten wel belangrijk. 

Aankomende maandag zou ik een gesprek hebben met de directie wat er precies verwacht wordt van mij deze maand, zodat ik met een doel kan werken. Grof gezegd weet ik het natuurlijk al wel en ga ik bezig met de visie van de school gericht op het Jonge Kind. Het onderwerp vind ik super leuk omdat dit helemaal aansluit op mijn studie van afgelopen jaar en ik hoop mijn hoofd er een beetje bij te kunnen houden en hier een goede start mee te kunnen maken.

Aankomende maandag moet ik echter toch starten voor een klas (niet mijn klas maar een andere kleuterklas) omdat mijn collega haar moeder dit weekend verloren is. Dit is even omschakelen maar stiekem voor mij ook wel leuk, mag ik toch nog ook eventjes juf zijn tussendoor.

Hieronder het lijstje met uitdagingen van de #mamachallenge2016

  1. Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
  2. Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten
  3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
  4. Snailmail challenge: verstuur echte post!
  5. Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
  6. Houdt een beautydag (met of zonder kind)
  7. Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen
  8. Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
  9. Doe een binnenactiviteit buiten
  10. Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je