{{ message.message }}
{{ button.text }}

#mamachallenge2016 Nummer 5: Culinaire challenge

Gisteren heb ik uitdaging nummer 5 gedaan samen met Nino. Samen met je kind koken.

Afbeelding blog '#mamachallenge2016 Nummer 5: Culinaire challenge'

Nu is dit nog helemaal zo makkelijk niet met een bijna-peuter, die wel heel graag wil helpen maar daar nog wel zijn eigen draai aan geeft.

Ik besloot quesadilla's te gaan maken. Hele simpele, gevuld met kaas en ananas met daarbij een Mexicaanse salade, nacho chips en zure room en zelf gemaakte guacamole.

Nino heb ik laten helpen met het maken van de guacamole. Hij mocht alles in het potje stoppen (op het pepertje na dan) en daarna mocht hij op het knopje drukken van de keukenmachine om alles lekker te laten mixen. Dat was grote pret voor hem.

Helaas vindt Nino avocado's niet lekker dus hij hoefde er niet van te eten. Zelfs de quesadilla's waren niet heel erg in trek bij hem, ook al had ik verwacht dat hij die wel lekker zou vinden. Hij wou vooral de mais uit de salade en de nacho chipjes met zure room. Ach ja, weten we dat ook weer.

Hieronder nog eens het lijstje met de 10 uitdagingen. Tot nu toe heb ik er twee afgestreept.

  1. Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
  2. Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten
  3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
  4. Snailmail challenge: verstuur echte post!
  5. Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / Laat je kinderen een maaltijd samenstellen
  6. Houdt een beautydag (met of zonder kind)
  7. Samen aan de slag in het huishouden / Klusjes voor kinderen
  8. Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
  9. Doe een binnenactiviteit buiten
  10. Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen

Voor een aantal heb ik al ideetjes. Zo wil ik Nino zelf laten helpen met het klaar maken van zijn eigen nieuwe kamertje (nummer 7), gaan we picknicken voor zijn verjaardag binnenkort (nummer 2) en zal ik voor zijn verjaardag ook nog wel een leuk Pinterest ideetje uitvoeren (nummer 1), gaan we vrijdag op vakantie kamperen in een luxe tipi tent aan zee, ik zie genoeg leuke buiten activiteiten die we dan gaan doen (nummer 3), zal ik mij de laatste week van de vakantie zeker weer moeten voorbereiden op het nieuwe schooljaar en wil ik ook nog een moment hebben om met een vriendin af te spreken om te bespreken hoe zij bepaalde dingen heeft aangepakt die ik ook op mijn werk moet gaan doen (nummer 8). Zo blijven alleen nummer 4, 9 en 10 over om over na te denken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je