{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama zijn en zelfstandig ondernemer

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

Omdat niet iedereen die deze blog leest weet wie ik (wij) ben ga ik bij het begin beginnen. Ruim zeven jaar geleden leerde ik mijn man (Bub) kennen. Hij werkte als fotograaf in zijn eigen bedrijf Fotostudio Glamourvision. Hier had ik een fotoshoot gereserveerd, ik vond dit een geweldige ervaring en ik was helemaal enthousiast. Al snel kwam ik als vrijwilliger te werken bij Fotostudio Glamourvision. Dit heb ik ruim een half jaar gedaan en daarna ben ik op contract gekomen bij het bedrijf. Waar de sfeer eerst puur zakelijk was sloeg deze na een tijd om naar meer privé en werden we uiteindelijk verliefd. Inmiddels zijn wij al ruim een jaar getrouwd, hebben twee dochters, een (bonus)zoon en is Fotostudio Glamourvision van ons samen.

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

Lifestyle newborn fotoshoot baby Saar. Fotografie Petit

Er zijn een hele hoop vooroordelen over het hebben van een eigen bedrijf. Zoals: dan hebben jullie het goed voor elkaar financieel zeker of dat is fijn altijd zelf bepalen wanneer je gaat werken. Maar de werkelijkheid is zoveel anders dan dat. Inmiddels is ook Fotografie Petit een onderdeel van onze onderneming geworden. Waar fotostudio Glamourvision zich richt op echte glamour shoots in onze fotostudio richt Fotografie Petit zich op lifestylefotografie waarbij er gebruik gemaakt wordt van daglicht. Twee totaal verschillende werelden. De focus van Bub ligt bij fotostudio Glamourvision en mijn focus bij Fotografie Petit. Naast deze twee elementen hebben we ook nog een winkel(tje) in het centrum van Lelystad. Hier maken er pasfoto's! Maar dan net even anders, wij zijn hier in gespecialiseerd en weten hoe wij het uiterste uit een pasfoto kunnen halen. Zelf een pasfoto kunnen we glamour maken en dat maakt het zo leuk.

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

Zakelijke lifestyle fotoshoot voor Perf not so Perf. Fotografie Petit

Om terug te komen op de vooroordelen. Het hebben van een eigen bedrijf vind ik persoonlijk best wel pittig zeker gecombineerd met het ouderschap. Soms zou ik zoveel meer tijd en energie in het bedrijf willen steken maar die tijd is er gewoon niet altijd met de kindjes. Onze meiden gaan twee dagen per week naar de gastouder en wij hebben personeel voor in onze winkel. Onze winkel is namelijk vijf dagen per week geopend en daarnaast doen wij dus ook nog fotoshoots. Op de dagen dat de meiden naar de gastouder zijn probeer ik zoveel mogelijk werk te plannen. Maar af en toe heb ik die tijd ook nodig voor het huishouden. In onze woonkamer hebben wij een soort van kantoor gemaakt zodat ik de verwerking van de fotoshoots gewoon kan doen in het bij zijn van de meiden. Maar ook dit is verre van ideaal. Ik vind het belangrijk om mijn focus bij mijn werk te houden en dat ik best lastig met twee van die draakjes om me heen.

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

Lifestyle newborn fotoshoot baby Saar. Fotografie Petit.

De vooroordelen over de financiële situatie kan ik gelijk ontkrachten. Het hebben van een eigen bedrijf is heel hard werken en daar zitten ook heel veel kosten aan verbonden. Kosten die veel mensen helemaal niet zien maar die er wel degelijk zijn. Iedereen probeert (onbewust) aan de buitenwereld de goede dingen te laten zien en hier doen wij ook aan mee. Maar ook wij hebben het financieel niet altijd makkelijk!

Eigen tijd indelen, ja! Tot op zekere hoogte, want als zelfstandig ondernemer ben je eigenlijk altijd aan het werk of nou ja je bent altijd oproepbaar. Je bent afhankelijk van personeel, personeel kan ook ziek zijn een vrije dag nemen en willen ook op vakantie. Allemaal heel logisch maar wij zijn altijd de personen die dat op moeten lossen. Ook dat hoort erbij.

Ik zou het nooit meer anders willen ik geniet ontzettend van het werk wat we doen. Maar soms voelt het wel eens als twee fulltime banen te gelijk. Het ouderschap en ons bedrijf.

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

Lifestyle fotoshoot, bekendmaking zwangerschap Shirley en Jorian. Fotografie Petit.

Het lijkt me leuk om deze blog af te sluiten met een korting welke te besteden is bij Fotostudio Glamourvision en bij Fotografie Petit namelijk 25% korting op een fotoshoot naar keuze.
(m.u.v. trouwfotografie) Stuur een mail naar info@glamourvision.nl of info@fotografiepetit.nl en benoem de kortingscode MAMAPLAATS25

En misschien zie ik één van jullie binnenkort dan wel voor mijn lens.

Liefs xx

Afbeelding blog 'Mama zijn en zelfstandig ondernemer'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je