{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama werkt? Mama slaapt ook minder

Een grootschalig onderzoek toont aan dat van de werkende Nederlanders met een gezin ongeveer 18% slaap tekort komt om te kunnen voldoen aan alle verplichtingen.

Afbeelding blog 'Mama werkt? Mama slaapt ook minder'

Combineren van werk en gezin is pittig. Een grootschalig onderzoek toont aan dat van de werkende Nederlanders met een gezin ongeveer 18% slaap tekort komt om te kunnen voldoen aan alle verplichtingen. Wereldwijd is dat 29%. Een gezin vraagt tijd, je werk eveneens. Om beide ballen hoog te houden, wordt vaak slaap opgeofferd. En slaapgebrek heeft duidelijk nadelige gevolgen voor de gezondheid.

Uit interviews met ruim 24.000 zakenmensen uit 99 landen blijkt uit onderzoek van Regus (aanbieder kantoren en flexibele werkplekken) dat het combineren van werk en gezin wereldwijd een hele opgave is.

De dagen zijn te kort

Werknemers staan eerder op of gaan later naar bed dan eigenlijk goed voor hen is. Zo creëren zij extra tijd om met hun gezin door te brengen of voor hun werk. Eten klaarmaken, de kinderen van school halen, kuisen, helpen huiswerk maken, naschoolse activiteiten en dan nog tijd hebben om de kinderen op te voeden. De dagen blijken te kort te zijn. Een deel van de ondervraagden (15%) heeft het gevoel de tijd voor persoonlijke aangelegenheden te moeten overcompenseren op het werk.

Mogelijke oplossingen

Voorgestelde oplossingen van werknemers zijn kortere reistijd (26%) en flexibele werkplekken (16%). Thuis- of telewerken zou het leven van veel gezinnen kunnen vergemakkelijken. Voor werkgevers zou dit als voordeel hebben dat de productiviteit van werknemers duidelijk omhoog gaat (72%) en er een grotere kans is om werknemers voor het bedrijf te behouden (63%) als de combinatie werk en gezin vergemakkelijkt wordt.

Meedenken en creatieve oplossingen aanbieden voor werknemers met een gezin kan voor korte en lange termijn voordelen opleveren. Het is in het belang van de kinderen (dat blijft natuurlijk het voornaamste), de werknemers en uiteindelijk ook de werkgever.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je