{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama wat mag ik eten ?

Eten is voor mij een belangrijk onderdeel van de dag. Ik ben gek op eten maken, maar des te meer op het nuttigen ervan. Nu mijn jongste dochter toe is aan haar hapjes kreeg ik een folder mee; wat mag mijn kind al eten?

Afbeelding blog 'Mama wat mag ik eten ?'

Mijn oudste dochter lust bijna alles of ze ook alles eet dat is een ander verhaal. De ene dag wil ze een koekje extra en de andere dag heeft ze denk ik een ' zelf ingelaste balans dag' want dan wil ze enkel fruit en groenten.

Vaak op forums, facebookpagina's en andere social media zie ik vaak het volgende topic voorbij komen; Help , het cb vind mijn zoontje/dochtertje te zwaar. Ik vind dit altijd een lastig topic puur om het feit dat ik die kindjes allesbehalve te zwaar vind !

Mijn jongste spruit is 6 maandjes weegt 6,2 kg en is 68 cm, ze moet meer eten ze zit op het onderste lijntje. Kleine Luna is geboren met een gewicht van 2780 gr dus was vanaf haar geboorte al fijntjes.
Mijn oudste is een kleine peuterpuber van 2,5 jaar weegt 12 kg en is 86 cm echt een klein opdondertje tussen veel van haar leeftijdsgenootjes. En dan beginnen ze ; ja zij is wel een stuk flinker, Like what ?

Op het internet ben ik een beetje gaan speuren naar overgewicht, obesitas , bij kinderen . En natuurlijk zijn er buiten medische of erfelijke factoren andere redenen waarom kinderen te zwaar zouden kunnen worden. Maar meteen het stempel ; uw kind is te dik. Vind ik zelf nogal heftig, en ik kan me voorstellen dat sommige 'nieuwe' papa's en mama's hier best onzeker van kunnen worden.

Op het formulier stonden 3 kolommen: groen, oranje (1x in de week) en rood (nooit). In de kolommen waren etenswaren geslecteerd die je kindje vanaf 0 tot 4 ; altijd , 1x p.w. Of 'niet' mag nuttigen tot je kind dus eigenlijk een jaar of 4 is. Natuurlijk is een richtlijn goed , niks mis mee. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat mijn kindjes fruit leren eten en gevarieerd leren eten.

Maar op zondag eten wij heerlijk een Croissantje van de plus. Maar zelfs een Croissantje stond in de rode kolom. Soms vraag ik me af schieten we niet een beetje door in onze 'gezonde' lifestyle?

Letten jullie extra op wat je kindjes eten ? Of mogen ze best met regelmaat iets 'ongezonds ' ? 🍐🍪

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je