{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, waarom werk je zoveel?

Kom je moe van je werk thuis, staat je dochter dreinend in de gang en je zoontje vliegt je om de nek om je nooit meer los te laten.

Afbeelding blog 'Mama, waarom werk je zoveel?'

Ik heb ze nog niet gezien vandaag, want toen ik de deur uitging vanochtend vroeg lagen ze allebei nog te slapen. En nu kom ik thuis en staat het eten al op tafel. Ik plof aan tafel, want ik ben moe. Sinds kort werk ik vier dagen per week met een reistijd enkele reis van bijna een uur (als ik mazzel heb) en dat valt me best zwaar. Helemaal nu mijn zoontje van 6 vakantie heeft en ik amper wat met hem kan ondernemen.

Mijn dochtertje is duidelijk ook moe van de lange dagen bij de oppas, kinderdagverblijf en opa en oma, want ze huilt en dreint om het minste geringste. Waar ik nou net even niet zo goed tegen kan, omdat ik zelf ook zo moe ben. Het huilen staat me even nader dan het lachen. Normaal gesproken heb ik dan een korter lontje, waardoor ik ook een stuk minder kan hebben van de kinderen en het er daardoor niet gezelliger op wordt. Maar nu besef ik me ineens dat dat kleine meisje zich net zo voelt als ik. Moe! Dus neem ik haar op schoot, heb engelengeduld en geef haar extra knuffels.

Mijn zoontje is, met zijn onuitputtelijke energie, niet moe. Maar wel knuffelig. Extreem knuffelig. Om de paar minuten komt hij me een kus geven of gooit zijn armpjes om mijn nek. Als ik nog even naast hem kom liggen in bed zegt hij dat hij me zo gemist heeft. En dan komt ie, zo'n vraag die je als moeder recht in je hart raakt: 'Mama, waarom werk je zoveel?'. Ik leg hem uit dat het even niet anders kan en dat ik het ook heel jammer vind dat ik er zo weinig ben. Hij denkt even na en zegt dan 'Mama, je moet morgen maar aan je baas vragen of je minder mag werken. Dat is veel beter voor je'. Wat een schat en wat een wijsheid!

Als ik in mijn 'huispak' op de bank plof, wordt het me even teveel. Ik ben enorm moe, mijn kinderen missen me en ik voel me een slechte moeder en (huis)vrouw. Mijn eeuwige strijd om balans te vinden is weer terug. Bah!

Enorm respect heb ik voor moeders die vrolijk en fruitig fulltime werken en nergens last van schijnen te hebben. Ik kan het niet. 

Ben ik de enige of is dit herkenbaar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je