{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama met tattoo's en gek haar

Tattoo's en een gek kapsel. De vooroordelen die zo onterecht zijn, ik ben mezelf.

Afbeelding blog 'Mama met tattoo's en gek haar'

Vanaf kinds af aan was ik al anders als andere. Ik bleek hooggevoelig te zijn, hielt vooral van jongens dingen zoals auto's en hutten bouwen was geen meisje zoals dat verwacht wordt. Altijd aparte kleding en aparte kapsels. Mijn ouders lieten mij hier vrij in. Maar op school ben ik altijd een buitenbeentje geweest zou wel pot zijn en vanaf de basisschool tot einde middelbare school altijd gepest. Hierdoor was ik een bang en stil meisje. Had altijd aparte kapsels, piercings en later ook tattoo's.

Ik ben altijd mezelf gebleven, en me altijd anders gevoeld. En nu nog steeds een apart kapsel met aan de ene kant geschoren en aan de andere kant lang en tattoo's en ja ik heb geleerd en ja ik heb een baan en ja ik ben gek op auto's en sleutel aan auto's en werkt bij me ouders in de autospeciaalgereedschap winkel. En nee ik ga niet naar ruige feesten, nee ben geen pot, nee ben geen punker, nee gebruik geen drugs, nee ben geen emo. Zelfs een stuk gelezen waarin mensen beweren dat ouders met tattoo's eerder hun kinderen mishandelen! Het moet gewoon niet gekker worden. 

Ik ben al 12,5 jaar samen met mijn huidige man, vanaf 2013 getrouwd en sinds januari 2016 trotse ouders! Ik heb diploma's op facilitair gebied, administratie en boekhoudkundig. Toen ik begon met werken had ik vooral aparte kapsels en piercings. Ik werd natuurlijk veel geweigerd en vond alleen werk in productie en postkamers of kassen. Ik was uiteraard niet representatief. Dat was misschien voor de maatschappij niet maar ik was met mezelf en wist dat ik meer kon. Uiteindelijk me haar iets normaler geknipt en en piercings eruit gehaald. En gelijk de eerst volgende sollicitatie aangenomen bij een woningcorporatie als facilitair medewerker! Hoe is het mogelijk en wat een vooroordelen. Dit heeft me erg geholpen in mijn persoonlijke groei want vooral door het gepest en nergens bijhoren was ik erg stil en onzeker. En nu was ik ineens een aanspreekpunt voor veel mensen. Uiteindelijk deed ik me werk altijd goed maar was uiteraard niet assertief genoeg. Dit bedrijf heeft mij heel erg geholpen in mijn persoonlijke groei met coaching en trainingen. Van coaching met hond tot aikido aan toe! En ben ook steeds verder gegroeid in functies op administratief gebied. En ik ben ze daar eeuwig dankbaar voor. Maar door de reorganisatie en eigenlijk flink genaaid te zijn en uiteindelijk een functie gekregen waar ik niet op me plek zat al ging het werk best goed heb ik toch besloten bij me ouders te gaan werken. De werksfeer was zo veranderd, veel collega's weg en veel werkdruk het voelde niet goed meer. 

Nu ben ik mama en schaam me er niet voor dat ik er anders uit zie als de meeste ouders. Maar krijg nog steeds veel vragen wat de reden is van mijn kapsel. Reden? Ik vind het gewoon een gaaf kapsel. En of ik spijt heb van mijn tattoo's. Nee zeker niet ze hebben allemaal een belangrijke betekenis. En teksten zoals "Shed my skin" omdat ik de vooroordelen en onbegrip van me af moet schudden en me het niet meer moet aantrekken. En "Yesterday is history, today is a gift, tommorrow is a mystery" omdat ik niet moet blijven hangen in het verleden en dingen los moet laten. En o.a. de boeddha en dieren voor de harmonie tussen mens, dier en natuur.

Ik hoop toch dat de maatschappij meer open wordt en mensen gewoon meer hunzelf kunnen zijn. Ook hoop ik mijn zoontje te kunnen inspireren om zichzelf te zijn en blijven. Zelf weet ik de struggles en hoop hem daarvoor te kunnen behoeden. Niemand is hetzelfde voor vele ben ik misschien anders en apart maar ik ben gewoon mezelf. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je