Snap
  • Mama
  • gezondheid

Mama met N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel)

Spanning voor de aankomende feestdagen
6 jaar geleden

Die structuur is nou juist hetgene waar ik tegenaan loop....die is er niet en is erg moeilijk te creëren. Vroeger ging dat super...maar nu.... Dit jaar hang ik een houten kerstboom op. Vorig jaar al gemaakt en nu gaan we hem lekker gebruiken. Het zal heel lastig worden deze maanden. Maar we gaan ons best doen.... Gelukkig gaat mijn man nu wat meer vaste tijden werken. Dus dat is al 1 verandering ?

6 jaar geleden

Hoi, Híer ook een mama van 2 kids. 3 jaar geleden heb ik ook een herseninfarct gehad. Zie net als jou erg tegen de decembermaand op. Ik probeer het klein te houden. 5 december alleen met gezin ipv hele familie. Huis versieren doe ik door een raantekening te maken. Via www.raamtekening.nl kun je leuke tekeningen vinden. Is een paar minuten werk en hier zijn ze er razend enthousiast over. Is met een doekje ook zo weer van je raam af. Kerst idem. Drukte van de kids is lastig. Kun je hulp krijgen van buren/familie? Als zij de kids af en toe even meenemen dan heb jij even tijd voor jezelf. Ook zou ik als mede nah-er je willen adviseren in gesprek te gaan met je man. Wellicht dat hij wat kan aanpassen in zijn werk. Hier is dat ook gebeurd. Anders kom je niet aan je rust momenten. Succes!

6 jaar geleden

Ik ken het gevoel. Wat bij mij ook goed helpt is dingen opschrijven zodat je dingen weg kan strepen en je een beter overzicht houdt.

6 jaar geleden

Ik heb gewerkt met mensen met NAH. (Ken ook Hersens goed dat je dat nu doet, dat helpt echt). Vraag om hulp in je netwerk(ik weet dat dit moeilijk is) al is het maar dat iemand een avondje komt helpen met de spitsuren. Wat helpt is om jezelf de tijd te geven. Dus probeer niet in 1 dag alle cadeaus te kopen. Gebruik internet en vraag iemand die je kent om bepaalde dingen mee te nemen als hij/zij toch al naar een winkel gaat. De kerstboom zou ik mijn man vragen op zondag te doen en een jaar geen boom is nog niet zo erg. Houd je lekker ruimte in de kamer ;) Maak keuzes er zijn zoveel dingen te doen in deze tijd maar om eerlijk te zijn maak ik voor mijn kinderen hierin ook keuzes. We gaan minder naar familie en op stap daardoor hebben de kinderen maar ook ik rustmomenten en die zijn niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen heel belangrijk.