{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama: meer dan vertelt wordt

Als je dan eindelijk hoort dat je mama mag worden, word er niet bijverteld wat daar eigenlijk allemaal bij komt kijken.

Afbeelding blog 'Mama: meer dan vertelt wordt' Achtergrond blur afbeelding

Tuurlijk het gedeelte van zorgen voor je kindje en onvoorwaardelijke liefde wordt altijd wel verteld, maar wat er achterwege gelaten word:

Je bent je privacy kwijt. Alleen naar het toilet gaan is er niet meer bij. Vooral met zo'n uk die ik heb rondkruipen, als de deur niet open is is het 1 groot ontroostbaar drama. Dus ik heb altijd publiek! Zelfde bij het douchen.

Ook eet je nooit meer alleen. Alles wat je eet deel je met je ukkie. Niet erg... Alleen maar leuk en gezellig, maar zelf als je dingen eet die ze nog niet mogen wordt het een drama als ze geen hapje mogen. En als er eenmaal een hapje genomen is nemen ze de hele maaltijd van je over!

Laatst zag ik een filmpje op Facebook voorbijkomen wat ook zo bekend is. Als je ukkie ziek is of je vind het gewoon lekker dat hij of zij tussen je in ligt als je slaapt, slaap je niet meer als mama zijnde. Je wordt van vanalles wakker. Krijgt schoppen en klappen en wordt wakker met blauwe plekken die er eerst nog niet waren. En een scheet hier en daar is ook niets nieuws. En papa de volgende ochtend: Wat was hij/zij heerlijk rustig, zo lekker geslapen! Terwijl jij hem met 1 slapend oog, dikke wallen en een bloedlip of neus aan staat te gapen. Ja heerlijk geslapen.... Zucht. Ach je kiest er zelf voor, voor je het weet willen ze niet meer zo dicht bij je zijn, Dan maar even lekker genieten nog!

Ooit was je ook de koningin van het plas inhouden. Nu zodra je voelt moet er een wc in een straal van 5 meter zijn anders is het te laat! Lijkt wel of je plots incontinent bent geworden!

En toch, misschien is het wel die moederliefde, wil je niet anders! En zou je het zo allemaal nog een keer doen.

Heb je zelf nog leuke voorbeelden laat ze gerust achter! Dit is maar een kleine greep van het mama zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je