Snap
  • Mama
  • ontspannen
  • genieten
  • mommytijd
  • metime
  • uitrusten

Mama-me-time

Hoe vaak heb jij even tijd voor jezelf? Ga jij wel eens iets leuks doen met of zonder partner, zonder de kinderen? Even tijd voor jezelf, niks aan je hoofd en lekker tot rust komen / ontspannen.

Denk jij nog wel eens terug aan de tijd dat je op zondag heerlijk uitgeslapen wakker werd. Niet wakker worden van je wekker of de babyfoon maar je gewoon nog even een keer omdraaien in bed. Vervolgens heerlijk uitgebreid ontbijten en daarna heb je tijd om de serie of film te kijken die al lang op het programma stond, een boek te lezen die al een eeuwigheid in de kast staat of heerlijk alleen of samen met je partner een dagje weg te gaan.

Sommige stellen kiezen ervoor om een 'weekend' dienst te hebben. De een mag dan uitslapen en hoeft zich niet druk te maken om de kinderen. In mijn geval gaat dat niet op omdat ik wisseldiensten draai maar op de weekenden dat ik wel vrij ben spreken we vaak wel af dat de ene op zaterdag uit mag slapen en de ander op zondag. En ook gaan we er natuurlijk vaak genoeg met zijn drietjes en samen ontbijten. Wat mij betreft eerlijk verdeeld toch?

Snap

Weekend weg

Mede door de avond- nacht en weekenddiensten zien mijn partner en ik elkaar soms niet heel veel, leven we veel langs mekaar heen en daarom vinden wij het soms heerlijk om even een avondje samen uit te gaan. Uitgebreid uit eten te gaan en even tijd voor onszelf te hebben. Daarnaast hebben wij afgesproken om in ieder geval 1 keer per jaar samen een stedentrip te gaan doen. Quality time. Wat mij betreft ook zeker belangrijk om dingen samen te ondernemen zonder kinderen om een sterke relatie te behouden want bij het krijgen van kinderen verandert je relatie al genoeg.

Snap

Jij kiest toch voor kinderen?

Jazeker.. er zijn ook veel mensen die geen me-time willen en/of inplannen want je kiest zelf voor het hebben van kinderen en dus wil je 24/7 voor hen zorgen. Voor mij geldt echter dat ik soms even tijd voor mezelf of m'n partner en mij nodig heb. En door deze tijd in te lassen laad ik mezelf even op en kan ik een betere moeder zijn. Hierdoor heb ik meer geduld en zit ik beter in mijn vel.

Wanneer ik doordeweeks vrij ben heb ik het geluk dat er genoeg mensen in de omgeving zijn die willen en kunnen oppassen hierdoor kan ik even tijd aan mezelf besteden. Kapper, manicure/pedicure, even bijslapen, shoppen etc. Heerlijk toch dat dat kan? Wanneer mijn partner en ik samen even op pad gaan of een nachtje weg willen zijn er genoeg mensen die maar al te graag een nachtje op Mason willen passen.

Ik snap dat dit natuurlijk niet voor iedereen zo makkelijk en snel geregeld kan zijn. Plan jij wel eens me-time in?

4 jaar geleden

Vanavond Me-time, even relaxen of jezelf belonen. Het maakt niet uit hoe je het noemt, het is altijd een goed idee om jezelf eens in de watten te leggen. www.arthurmassage.nl