{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama maakt het zelf!

Afbeelding blog 'Mama maakt het zelf!' Achtergrond blur afbeelding
Zelf kleding maken voor je kinderen, of voor jezelf, en af en toe, zelfs voor je partner. Een rondje door blogland laat zien dat steeds meer vrouwen actief aan het naaien, breien en haken zijn. Of deden ze dit altijd al, maar horen we er, dankzij al het geblog, nu gewoon veel meer over? Persoonlijk kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het 'zelf maken' nauw samen hangt met de huidige tendens in de samenleving en de economie. Zelf gemaakt is niet alleen vaak goedkoper dan gekocht. Het betekent ook dat iets met liefde en aandacht gemaakt is. Het is een uniek, persoonlijk object, waar de maker een hoop creativiteit in kwijt kan. Kijk maar eens op www.etsy.com en op www.pinterest.com. Zoek eens naar weblogs van creatieve mama's. De stroom inspiratie is eindeloos. En ook buiten blogland lijkt de groeiende belangstelling voor het zelf maken niet onopgemerkt voorbij te gaan. (Online) stoffen- en fourniturenwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, en zelfs de Hema verkoopt na jaren weer een breiboek, haak- en breinaalden, en garen. Zelf maken, het staat ook voor gezelligheid, huiselijkheid, warm en knus, en op die trend wordt dan ook duidelijk ingesprongen. Zelf ben ik een aardig fanatieke zelfmaakster. Ik haak en naai, brei soms wat, en blog er over op www.tikkiescheef.blogspot.com. Tikkie scheef, want lang niet alles wat ik zelf maakt is perfect en foutloos. Wel is alles met liefde gemaakt, meestal voor mijn eigen kids, soms voor anderen. En nee, ik heb geen zeeen van tijd. Ook ik heb een druk gezin en een intensieve baan. Het meeste werk verzet ik dan ook in de avonduurtjes, gewoon omdat ik het leuk vind. Omdat ik geniet van de snoetjes van mijn kinderen in de (verkleed-)kleren die mama voor ze gemaakt heeft terwijl ze sliepen. Alsof de muisjes uit Disney's Assepoester 's nachts aan het werk zijn geweest. En jij? Maak jij wel eens iets voor je kinderen? Heb je er de tijd niet voor? Kun je eigenlijk nog breien of haken? En wat vind je? Is al dat handwerken iets uit oma's tijd, of juist weer helemaal van nu? Ik ben benieuwd naar je reactie!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je