Snap
  • Mama

'Mama, maak je nog een knuffel voor me?'

Deze vraag krijg ik geregeld gesteld. En dat vind ik helemaal niet erg...

In onze slaapkamer staat een kast met heel veel haakboekjes waar mijn kinderen graag doorheen bladeren. Naast dit kastje staat nog een kast. Vol met bolletjes katoen in alle kleuren van de regenboog. Al bladerend door de boeken, snuffelen ze meteen in het 'bolletje-wol-kastje', zoals Kleuter deze steevast noemt. Gewapend met een door hen zelf uitgekozen bol katoen en een een plaatje komen ze naar me toe. Of ik asseblief een nieuw knuffeltje voor ze wil maken. Gevolgd door een lieve lach en een paar knipperende blauwe ogen. 

En deze mama doet dat dan ook. Omdat ik het leuk vind om te doen. Ik haak ontzettend graag. Ik heb al heel wat knuffels voor mijn eigen kinderen gehaakt en Diva draagt geregeld een door mij gehaakte poncho. Ook in het poppenbedje ligt een gehaakt dekentje en de lievelingsknuffel van Kleuter heeft een eigen gehaakt dekentje voor het geval hij het koud krijgt. En ben ik niet bezig met een haakwerkje voor mijn eigen kinderen, dan haak ik wel een kraam- of verjaardagscadeautje. In de woonkamer hebben we tevens een 'themavensterbank'. Zo hebben we nu een herfstthema, straks gevolgd door Sinterklaas en als afsluiter van dit jaar kerst. De kids knutselen bijpassende werkjes die we tentoonstellen op de vensterbank. Ik doe gezellig mee door bijpassende gehaakte figuurtjes te maken. Superleuk! 

Inmiddels weten mensen mij te vinden wanneer ze iets gehaakt willen hebben. Zo maak ik regelmatig een knuffel, poncho of paar babyslofjes op aanvraag. Eén van mijn laatste werkjes is dit leuke aapje. Voor mijn eigen Kleuter. Kleuren en patroon door hemzelf uitgekozen. Ik vind hem supergaaf en jij?

Succes met haken! Maar met je mama als haakjuf moet dat goed komen! Haken is echt een kwestie van oefenen. Heel veel oefenen. Mijn eerste knuffeltje, ik weet het nog goed. Een olifantje. Zo trots als een pauw was ik. Als ik hem nu zie, schiet ik in de lach. Tis dat ik weet dat het een olifantje is. Ik ben stukken vooruit gegaan, heb nog heel veel te leren. Ik wil je wel waarschuwen: als je eenmaal die haakslag te pakken hebt, ben je verslaafd! Oh en ik ben t.z.t. wel heel erg benieuwd naar het resultaat van jouw haakwerk.

8 jaar geleden

Super leuk dat je dat zo goed kunt. Ik heb mijn moeder toevallig van de week gevraagd het me te leren. Ik zag op internet zo'n schattige muts met een col eraan vast voorbij komen. Ik dacht dat is een leuke moeder/dochter activiteit. Ze was zelf gelijk enthousiast en heeft direct een magazine gekocht met patronen en verschillende haaknaalden. Ik ben benieuwd hoe het mij vergaat. Maar op jouw niveau komen wordt vrij lastig denk ik hihi. Eerst maar eens beginnen met een dekentje ofzo.

Haha, in dat geval rent mijn zoontje heel hard achter die van jou aan om hem terug te pakken :-p. Met de woorden: 'Mijn mama kan er ook wel eentje voor jou maken hoor, maar deze is van mij'. Zo sociaal is hij dan weer wel. Dus mocht je er eentje willen... bestellen mag altijd ;-).

8 jaar geleden

Wat een super leuke knuffel! Ik snap dat jouw kleuter meer van dat soort knuffels wilt. Ik denk dat als mijn zoontje hem ziet hij hem gelijk mee neemt. :-)