{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama is verliefd....

Het was niet de bedoeling.. lag niet in de planning.. maar wat ziet de wereld er opeens een stuk mooier uit!

Afbeelding blog 'Mama is verliefd....' Achtergrond blur afbeelding

Nog niet zo lang geleden.. Druk met alle sores die bij een alleenstaande mama hoort. Plus wat extra sores die bij een alleenstaande mama met een vervelende familie en ex-familie hoort.. Rennen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Non-stop gekkenhuis. Van school naar zwemles naar dokter, naar tandarts naar psycholoog naar gemeente naar school en weer terug..

Druk, soms heftig, soms emotioneel, maar altijd alles voor de kinderen. Altijd. Alles. Dus automatisch niet zoveel voor mama zelf. Nou heb ik daar geen enkel probleem mee. Mijn kinderen. Mijn verantwoordelijkheid. Geen discussie over mogelijk. Kinderen hebben nieuwe schoenen nodig, geen probleem, mama loopt nog een zomer op de afgetrapte slippertjes. Kinderen willen na schooltijd spelen, geen probleem, mama fietst wel door de stromende regen terug naar huis met een lege fiets om 2 uur later opnieuw door de stromende regen de kinderen op te halen bij de vriendinnetjes.  En 's avonds is het mamatijd. Als de kinderen volgegeten, gedouched, gepoetst en voorgelezen tevreden in hun bedjes liggen. Nog een keer of 3 eruit komen door een plas die toch nog in de weg zit of de zoveelste tornado-nachtmerrie.. Maar dan is het mamatijd. Tijd voor de was, afwas, bezem ( stofzuigen doe ik echt morgen!), de kattenbakken en jawel, rond een uur of 22.00... de bank..

Je hoort mij niet klagen hoor, ik vind het heerlijk! Niets liever dan te zorgen dat mijn kindjes zo zorgeloos mogelijk opgroeien. Genieten van hun jeugd, lachen, spelen, gewoon kind zijn...

En dan is daar dat verjaardagsfeestje. Gezellig even een middagje niks doen.. Kletsen, glaasje fris, stukje taart, even heerlijk ontspannen. Natuurlijk komt het onderwerp 'mannen'  ter sprake.. Want waar vind je, als single mama, nu nog een leuke man? Tijd voor de kroeg is er  niet. School is nou niet echt een verzamelplaats van leuke, woest aantrekkelijke maar toch lieve single papa's..

 Gelukkig leven we digitaal ook nog.. En dus is daar Tinder. Het online mensen kijken / vlees keuren.. Waar we vroeger met een vriendin op een terrasje zaten met een wijntje en alles en iedereen keurden, beoordeelden en cijfers gaven kruipen we nu op de bank en swipen wat raak. Zelf had ik de moed al opgegeven, maar vriendin, ook op het verjaardagsfeestje, is nieuwsgierig. Kent het fenomeen nog niet. Dus, tablet op tafel, Tinder her-installeren, profiel beetje updaten en kijken maar... Niet leuk-niet -leuk- he bah, die is vies!- niet leuk, niet leuk, niet, leuk, whaaaaa kijk die buik!!!, niet leuk, niet leuk, niet leuk, heeeee maar die is wel leuk!! En voor ik het weet swipet vriendin niet naar links ( niet leuk) maar naar rechts ( wel leuk).

Al snel een berichtje: he, wat leuk dat wij een match zijn! Hmm... nieuwsgierig als ik ben dan toch maar zijn profiel even bekijken..  Ooowww... hmmm.. niet slecht... praatje maken? of niet? heb ik daar wel zin in? Ach, kan mij het schelen... Veilig op de bank beantwoord ik zijn bericht..

De tijd vliegt, wat een klik! Maar ja.. het blijft online.. Al snel zijn mobiele nummers en FB accounts uitgewisseld.. Praat toch makkelijker..  Profiel doorgespit.. Tjeee.. hij is echt leuk!! Avond na avond op de chat.. soms serieus, soms hilarisch, soms een avond 'samen' muziekjes luisteren.. Langzaam borrelt dat gevoel boven.. zou het? Zou het kunnen? Via een app?

Steeds vaker betrap ik me erop dat hij ook overdag niet helemaal afwezig is in mijn hoofd.. Hoe zou hij in het echt zijn? Is het geen player? Kun je echt vallen voor een gesprek online? Die nieuwsgierigheid is kennelijk wederzijds.. Koffie? Sneller dan ik van mezelf had verwacht: ' Ja leuk!'  Oeps.. te makkelijk? Ik ken het spelletje niet meer merk ik, maar het lijkt niet op te vallen. Zo gezegd, zo gedaan.. Koffie..

Dan is de grote dag daar. Kinderen naar school.. Snel snel terug naar huis, nog even het vlees voor vanavond uit de vriezer ( goh wat ben ik helder opeens!), de kattenbakken leegscheppen en de kitten voeren.. Een snelle douche, make-upje, kleding... kleding... kleding... kleding.. Niet over nagedacht.. wat trek je aan op een koffiedate??  De keuze is nog redelijk snel gemaakt. Spijkerbroek, blousje.. lekker casual.. met 1 sneaker aan mijn voet ga ik toch twijfelen.. Appje naar goede vriend: ' sneakers of laarzen? ' ' wat heb je verder aan?' ' spijkerbroek/blousje'... ' LAARZEN' ... wat ben ik weer blij met mijn mannelijke bff. Sneaker uit, laarzen aan. Haren 'nonchalant' in een staartje.. make up checkje en daar gaan we dan.. Trillend van de zenuwen ( ja echt!) de auto in. 20 minuutjes rijden.. Precies genoeg om compleet gek te worden van mezelf.

Tegen al mijn gebruiken in niet 1 keer verkeerd gereden en voor ik het weet sta ik voor de deur. Doe ik dit echt? Durf ik dit? Via sms laat ik mijn bff weten dat ik veilig ben aangekomen maar nog niet uit durf te stappen.. Adem in... adem uit... 5 minuten later ( zou hij me al hebben zien zitten en nu stiekem lachen om mijn zenuwen) de stoute schoenen ( laarzen) toch maar aan.. uitstappen.. oversteken.. waar is de voordeur? .. beweging binnen.. zwaai.. lach.. zwaai terug.. deur open.. wauw... bam.

Ik tril nog wat na met mijn eerste kopje koffie.. rook een sigaretje waarvan ik hoop dat het niet opvalt dat de rook bibberend een weg naar boven zoekt.. En we praten.. en praten.. en lachen.. luisteren muziek en praten nog meer. Alsof we elkaar al jaren kennen. De tijd vliegt. En opeens moet ik gaan rennen om op tijd bij school te staan. Een snelle kus. Tot gauw? Tot gauw! Een hand op mijn wang.. nog een kusje.. een zoen..

Met wiebelende benen stap ik weer in de auto.. het perfecte liedje op de radio.. vol gas terug naar school.. met een smile van hier tot Tokio.. Thuis gekomen gelijk de chat open. ' Wanneer zie ik je weer?' YES!!

En mama lacht.. mama is blij.. mama vergeet even de sores.. springt lachend een half uur te laat uit bed en zorgt lachend dat de kinderen volgegeten, aangekleed en geborsteld op tijd op school zijn. Luistert lachend nog wat muziekjes terug. Wast lachend de afwas af die was blijven staan. Kijkt lachend uit naar het weekend... Puberaal grijnzend van oor tot oor.. het kan dus.. na je 16e.. via een app..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je