{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama is niet fit

Moeders mogen niet ziek zijn, maar af en toe zijn ze dat wél!

Afbeelding blog 'Mama is niet fit'

Mama is niet fit! Ik ben niet echt ziek hoor, dat schijnt als moeder zijnde dan ook niet te kunnen (?) maar echt fijn voel ik me ook niet. Ik ben moe, heb een opgezwollen, rode, pijnlijke keel en mijn hele lijf voelt slap. Op zich ben ik blij dat dit nu gebeurt, want nu hebben de kinderen nog een paar dagen school voor de boeg, volgende week is het herfstvakantie hier en dan ben ik liever niet ziek!

Best balen dat je als thuisblijfmoeder niet ziek kunt zijn. Nou ja, het kan natuurlijk wel, maar je zult toch door moeten. Kinderen moeten naar school, de boodschappen moeten gekocht worden, het huishouden doet zichzelf niet en het eten moet toch ook op tafel. Niet dat ik nu zeg dat werkende moeders het zo makkelijk hebben hoor, maar van je werk kun je je ziek melden en van je gezin niet.

Hoe anders is het als mijn man ziek is! Gelukkig gebeurt dat bijna nooit, mijn man en ik zijn allebei heel weinig ziek, blijkbaar hebben we een goede weerstand. Maar goed, als het dus gebeurt dat hij ziek is, dan blijft hij dus een dagje thuis van het werk. Hij gaat dan vaak op de bank of op bed liggen, slaapt bijna 20 uur aan één stuk en voelt zich dan meestal weer goed genoeg om de volgende dag weer aan het werk te gaan. Dan ben ik wel eens jaloers hoor!

Gelukkig is er vandaag een oplossing waarmee ik heel tevreden ben. Mijn jongste gaat op woensdag vanuit school altijd naar de boerderij en mijn oudste gaat spelen bij een vriendje. De vader van dat vriendje was ook nog eens zo aardig om aan te bieden mijn oudste vanmiddag naar huis te brengen. En zo zit ik nu dus op de bank, laptop op schoot en ik voel me misschien nog steeds niet fit, maar ik heb wel even rust.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je