{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama is een monster! (deel 4)

Hoe narcisme in ons leven kwam en helaas bleef....

Afbeelding blog 'Mama is een monster! (deel 4)' Achtergrond blur afbeelding

Na dat weekend kwamen we weer in wat rustiger vaar water. Man was wel zijn baan kwijt maar hij was er voor de kids... Die tijd kan niemand hem afnemen. Af en toe kwam mijn moeder om hem te ondersteunen en zijn ouders kwamen 1 keer in de 3/4 weken. Maar na dat weekendje weg werd niks meer zoals het was. Inmiddels had mijn man ook geen contact meer met zijn zusje. Ze vond dat de manier hoe wij haar ouders behandelde verschrikkelijk terwijl ze nooit ons heeft gebeld/benaderd om ons verhaal te horen of ons ermee te confronteren. Net voordat mijn man toch een afspraak met z'n zusje had gemaakt om dingen uit te spreken kreeg hij "per ongeluk" een what's app met een felicitatiekaart van vrienden dat ze weer zwanger was. Dus hij feliciteerde haar maar, maar het was duidelijk dat vrienden voor gingen dan haar eigen broer....

Toen in september was het gesprek met zijn zusje. Ik was daar niet bij maar er kwam een terneergeslagen man thuis. Hij was werkloos geweest, begon net weer met een nieuwe baan, problemen met z'n familie en 1 opmerking was hem heel erg bij gebleven. "het is dat we familie zijn, maar anders waren we geen vrienden geweest."
Dat hakt er wel even in, de week daarna was het familiedag en omdat we net wisten dat ze zwanger was had ik een mandje vol babyspulletjes gekocht om zo te laten zien dat ondanks hoe we het hoorden haar wel feliciteerden en kom op, we gaan er weer voor.
Inmiddels had mijn man dus weer werk en mijn moeder en zijn ouders gingen weer oppassen. Toen was het weer een tijdje rustig tot november. Mijn man werd huilend door z'n moeder gebeld. Het oppassen ging niet meer en was haar te zwaar. Mijn man heeft toen van alles geprobeerd om haar aan boord te houden. Maar z'n vader hield die communicatie tegen.
Mijn moeder was toen onze oplossing. Mijn schoonmoeder wou namelijk niet zo vroeg oppassen. Dus mijn moeder zou van half 8 tot 9 oppassen en dan konden zij het daarna overnemen. Dit ging goed totdat mijn moeder ook aangaf dat ze niet 3 dagen zo vroeg meer wou opstaan... Vooral niet voor hun!! Want het mooie was, dat het oppassen bij mijn schoonzus wel door kon gaan.... Hoe pijnlijk is het dat je merkt dat opa en oma andere kleinkindjes liever hebben.

We stonden volledig buiten het gezin van mijn man. Rond sinterklaas merkte je dat er weer iets was. Ondertussen hadden we een te gek sinterklaasfeest gevierd met mijn broer en zijn gezin en mijn ouders. Dit zinde ze niet, want na sinterklaas was het weer mis. Weer een gesprek en met kerst afgesproken dat ze bij al hun kinderen langs zouden gaan. Bij mijn man z'n broer zouden ze brunchen, bij ons koffie drinken en bij hun dochter eten. Dit werd last minute verandert. Ze gingen nog wel bij ons koffie drinken maar daarna gezellig met broer en zus en hun gezinnen eten. OUCH...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je