{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama in Afrika

Island life met een peuter en nr. 2 underway

Afbeelding blog 'Mama in Afrika' Achtergrond blur afbeelding

Mijn allereerste blog vanuit de Seychellen. We zijn vorig jaar van Zuid-Afrika hierheen verhuisd voor het werk van mijn man. Sebastian was toen 6 maanden oud, dus hij heeft leren zitten, kruipen en lopen op het strand :-)

Ik ben freelance vertaler en werk vanuit huis. Lekker flexibel zodat ik zelf voor Sebastian kan zorgen en geen oppas nodig heb. Hij gaat sinds kort wel 1 a 2 dagen in de week naar het kinderdagverblijf. Wat mij een beetje meer vrijheid geeft. Zeker nu ik weer zwanger ben merk ik dat ik af en toe wel wat tijd voor zelf nodig heb. Aangezien we hier geen familie hebben, kan ik hem niet even bij oma droppen ;-)

Het dagelijkse leven op het eiland is erg relaxed. We spenderen veel middagen op het strand of aan het zwembad. Ik probeer Sebastian zelf te leren zwemmen. En dat is ook wel nodig, want hij voelt zich zo zelfverzekerd in het water dat hij er zo in springt. Terwijl ik de zwembandjes nog aan het opblazen ben! 
Ook op sociaal gebied heeft onze peuter van 1,5 jaar veel zelfvertrouwen. Hij lacht en zwaait naar iedereen. Dit komt misschien ook wel doordat de lokale bevolking gek is op kinderen. Ik merk het verschil als ik met of zonder Seb op pad ga. In mijn eentje in de winkel kan er soms maar moeilijk een glimlach vanaf. Maar met hem erbij, is iedereen super vriendelijk.

Het mañana mañana principe wordt verdrievoudigt!

Ja, ik heb me wel flink moeten aanpassen aan de locals. De Seychellen klinkt als het paradijs, maar hier wonen of op vakantie zijn is wel een groot verschil. Het is echt island-style waarbij het mañana mañana principe wordt verdrievoudigt! Niemand heeft haast, efficiëntie is vaak ver te zoeken en de beschikbaarheid van producten is erg beperkt.

Alles wordt geïmporteerd dus de keuze in verse producten is niet erg groot. Het komt vaak voor dat ik in de winkel sta en er zijn geen tomaten of appels. Gewoon de normale dagelijkse etenswaren! Ik zou op dit moment een moord doen om heerlijke frambozen of bosbessen te eten. Dat zijn mijn highlights als ik naar Nederland kom, dan sta ik te watertanden in de supermarkt, met alle heerlijke verswaren die in overvloed altijd verkrijgbaar zijn.

Hoe dan ook, zoals met alles in het leven, overal is wel iets. Het gras is niet altijd groener. Uiteindelijk gaat het om de levensstijl vinden die het beste bij jou past. Wij houden van de zee en het strand. Mijn man is bijvoorbeeld een fervente surfer en is elk vrij moment in het water te vinden. Dus nemen we de minder leuke dingen voor lief en proberen we te genieten van alle positieve kanten. Met het feit dat ons zoontje kan opgroeien met zijn blote billen in het zand, kan ik ook wel zonder frambozen leven. ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je