{{ message.message }}
{{ button.text }}

'Mama, Herman Brood is dood..'

Artiesten, Kunstenaars, Legendes. Die gaan toch niet dood? Die zijn onstervelijk!! Ookal zijn we er niet meer..

Afbeelding blog ''Mama, Herman Brood is dood..''

Gistere Prince.. Nou had ik niks met Prince, maar zijn dood zet me wel aan het denken.

In mijn nog maar korte leventje, zijn er al veel legendes de pijp uit gegaan. Voor dat ik geboren was natuurlijk ook. Denk aan alle grote Schilderkunstenaars en Beeldhouwers! Picasso, van Gogh, Rembrand, Dali, Rodin en ga zo maar door. Zij hangen nu allemaal in grote musea. Dan vraag ik me af wat men over een jaar of 500 van de tijd waar we nu in leven in musea zullen hangen? De eerste I-phone? In onze tijd ken ik (heel) weinig Kunstenaars die zo veel talent hebben als de Kunstenaars uit de oudheid. Zulke grote namen uit deze tijd/eeuw, zijn er eigenlijk niet. Vind ik. Is this a lost form of art?

Kurt Cobain

Toen Meneer Cobain richting de hemel ging was ik pas 2 jaar oud. Het was 1994. Natuurlijk heb ik hier geen bal van mee gekregen op dat moment. Maar toen ik ouder werd en met een Mama die Nirvana draaide, leerde ik hem kennen. Ik herinner me dat ik vage verhalen hoorde op het nieuws en in shows over zijn dood, die een raadsel was. Vermoord of zelfmoord? Ik raakte zelf ook in de ban van dat misterie. Mijn lievelings liedje van Nirvana is Smells like teen spirit :). Toen ik een paar weken geleden de documantaire "Cobain" keek ging er zo veel door me heen. Wat een vent. Hele dubbelen gevoelens. Medelijden en adoratie. Wat een lieve Papa was hij. Last but not least, echt een sexy guy :)

1401x788-85361962_1461346437.jpg

Herman Brood

Nog een vent waar mijn Mama super fan van is. Zijn muziek heb ik nooit echt geluisterd, behalve natuurlijk Saterday night. Zijn kunst sprak me wel aan ookal was ik pas 10. De kleuren, het bewust niet binnen de lijnen blijven en de rare types die hij schilderden. Ik weet het nog als de dag van gistere. Ik was 10 jaar en ik luisterde naar de radio met een aantal andere meiden op het KDV. Het nieuws kwam op en ik hoorde een bekende naam, Herman Brood. Ooh, even luistere voor mijn Mama, dacht ik nog. Zelfmoord, gesprongen, Hilton. Dit MOET ik onthouden!! Die avond had mijn moeder me in bed gelegt, we hadden een boekje gelezen en gekletst. Ik wilde net gaan slapen en toen schoot het me weer te binnen! Mamaaaaaa!! Licht geirriteerd kwam ze mijn kamer binnen, 'Jaaaaa?', 'Mama, Herman Brood is dood.' Haar gezicht vertrok en ze vroeg of ik dat wel heel zeker wist. Ik knikte en toen liep ze mijn kamer uit. Ooit in mijn leven wil ik nog is een echte Brood aan de muur, I would kill for it!! 

download_1461347008.jpg

Michael Jackson

Sinds ik wist wie hij was en wat hij deed en maakte was ik in hem geinterreseerd. Niet alleen zijn muziek is goed maar de geheimen om deze man zijn ook zo intrigerend!! Voor zijn dood keek ik naar alle documantaires die over hem gingen en nu na zijn dood doe ik dat nog steeds. Wat een Legende. Nooit zou je denken dat deze man ook gewoon een sterfelijk persoon was, tot dat hij daadwerkelijk dood ging. The King of Pop voor altijd, dat is duidelijk! Ik zat bij een vriend s'avonds op de pc en zag headlines voorbij komen waarin stond dat hij overleden was, vast een grap. Thuis rond middernacht keek ik met mijn Broertje naar CNN, waar plotseling stond: Michael Jackson has past away, confermed.. De weken erna zat ik bij mijn beste vriendin thuis, we luisterde de hele dag kei hard naar al zijn albums en keken zijn begravenis ceremonie op tv. 

Bad-tour-on-stage-michael-jackson-733303

Amy Whinehouse

Ik had niks met haar muziek. Ik vond haar maar een appart figuur met te veel haar en te dikke make-up. Ze had wel een sound in haar stem die uniek was, dat moet je haar meegeven. Haar documantaire schijnt ook heel goed te zijn. Je kan zien hoe ze echt was, achter haar stage personality. Ik moet deze maar is opzoeken op Netflix!

29-26_1461348394.jpg

Whitney Houston

Vrouwlijke Legende voor vele. Veel zangeressen zouden graag haar stemgeluid hebben geërft of gekocht. Natuurlijk kan niemand dit. Die uithalen met dat bereik wat ze had, is zo prachtig! Verder weet ik niet veel van haar muziek. Wel weet ik dat haar dood tragisch was en dat, out of ALL persons, haar dochter op dezelfde manier is gegaan. Niet normaal.

whitney-houston-9_1461348620.png

David Bowie

De eerste time-changing Artiest die naar boven ging dit jaar. Weer een hele grote naam op aarde minder. Hij was een icoon. Niet helemaal van mijn generatie. Maar als ik naar film matriaal kijk van hem, van vroeger, kan ik heel goed zien en begrijpen dat hij een voorbeeld was voor vele, een idool.

12-bowie-4.nocrop.w529.h622_1461348877.j

Prince

Dan gistere Prince. Ook zijn muziek kende ik niet echt. Purple rain natuurlijk wel. En als ik meer liedjes van hem voorgeschoteld zou krijgen, zou ik denken Oohjaaa, die is ook van Prince! He crossed many lines, dat zie je in zijn optredens. Maar music changes the world!! En het is goed om gek te doen!! Om je eigen "Ik" te creeëren en je zelf te zijn. En ook om dat aan iedereen te laten zien!! RIP.

166768_505092342874351_1303596825_n_1461

Het is zo gek om ze op een rijdje te zien. Ze zijn niet meer op de wereld maar hun stempel staat er voor altijd op. Idolen voor vele. Onsterfelijk, of toch niet.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je