Snap
  • Mama
  • post

Mama gaat weer studeren!

Nu ook mijn jongste  op school zit, heb ik behoefte aan iets anders, aan iets nieuws. Begrijp me niet verkeerd: op dit moment waag ik het niet om een andere baan te gaan zoeken en in mijn relatie ben ik ook dik tevreden. Nee, ik zoek de uitdaging in iets anders, namelijk in een studie.

Gisteren heb ik de knoop doorgehakt en me ingeschreven voor de studie HBO Module Nieuwe Media. Ik heb er superveel zin in! Toch vind ik het ook wel een beetje spannend. Met mijn 38 jaar is het al behoorlijk lang geleden dat ik achter de studieboeken zat. Pik ik de dingen nog net zo snel op als vroeger of zal het nu heel anders zijn met een baan, kinderen en huishouden daarnaast ? Gemotiveerd ben ik in ieder geval, dus dat scheelt al de helft. We zullen het zien; als het een beetje mee zit doe ik over een half jaar examen en tot die tijd ga ik enthousiast aan de slag. Mijn blogs hier zullen vast wat in aantal afnemen, maar natuurlijk blijf ik mijn favoriete website scherp in de gaten houden. (hi,hi..)

Zijn er hier nog meer mama`s die onlangs aan een studie begonnen zijn? en zo,ja, hoe bevalt het? Of twijfel je om met een studie te gaan beginnen? Voor de laatste groep een tip: vanaf dit jaar is de grens waarbij je studiekosten deels van de belasting kunt aftrekken verlaagd van 500 euro naar 250 euro. Toch weer mooi meegenomen.

10 jaar geleden

Echt Supergoed!!

10 jaar geleden

Ik ben ook gaan studeren, toen onze jongste bijna 3 was. Eerst twee jaar een avondopleiding (schakelopleiding. Van hbo naar wo) en nu is onze jongste bijna vijf en ga ik mijn masterjaar doen. Dit kan grotendeels onder schooltijd. Een dag per week is mijn man thuis, een middag gaan ze straks naar de bso en als ik een afspraak of tentamen heb, kan oma bijspringen. Tot nu toe was ik dus overdag thuisblijfmoeder en 's avonds student. Een perfecte combinatie met jonge kinderen! Nu ze in groep 2 en 3 zitten, ga ik dus ook overdag aan de slag. Mijn huiswerk maak ik zoveel mogelijk 's avonds en in het weekend als mijn man thuis is. Mocht een van de kinderen ziek zijn, kan ik gewoon thuisblijven, want op de universiteit heb je geen aanwezigheidsplicht.

10 jaar geleden

Heel veel succes!

10 jaar geleden

Momenteel heb ik een 0-uren contract bij een kinderdagverblijf. Waar ik voor mijn verlof (7 maanden geleden) nog 16 uur op jaarcontract had. Maar door de afname van kinderen, ben ik weer terug bij af. Balen. Ik zit nu zo goed als thuis en dan ga je nadenken, maar wat nu? Ik wil ook weer graag studeren. Moet wel eerst een 21+toets doen om toegelaten te worden op het HBO. Ik zit met een MBO niveau 3. En dat is wel even pittig met een kleuter en een baby. Maar ik wil er voor gaan en wil heel graag de opleiding pedagogiek doen. Een nieuw begin en dan maar hopen dat de economie weer de goede kant op gaat en dat er ook een passende baan bij aansluit. Ik zou zeggen volg je hart. Ik ben 36 jaar en ook voor mij is het lang geleden dat ik voor het laatst gestudeerd heb, maar het lijkt me zeker een uitdaging!