{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama en sporten... en de rest

Sporten... kom ik er ooit nog aan toe?

Afbeelding blog 'Mama en sporten... en de rest' Achtergrond blur afbeelding

Tot vlak voor mijn zwangerschap heb ik altijd gesport... Hardlopen of naar de fitnessschool. Ik had er tijd genoeg voor. Sinds mijn zwangerschap is dat helaas allemaal voorbij. Ik ben lange tijd tijdens mijn zwangerschap kotsmisselijk geweest waardoor ik er niet aan moest denken om gaan sporten.

Intussen is de kleine geboren en wil ik eigenlijk wel weer gaan sporten... alleen... waar haal ik de tijd en energie vandaan? Tot afgelopen zaterdag kwam de kleine meid (intussen 17 maanden) nog minimaal 2x per nacht. Ik was dus blij met elke minuut die ik kon bijslapen! Sinds zaterdag slaapt ze eindelijk door en heb ik dus eindelijk wat tijd om bij te tanken. Ik hoop dat mijn energiepijl snel omhoog gaat, al verwacht ik niet dat dat binnen een paar dagen gebeurd is.

Al een paar weken smacht ik ernaar om weer te gaan sporten. Enerzijds om weer wat conditie te krijgen, anderzijds om mijn lichaam weer een beetje op orde te krijgen. Niet van de zwangerschap, maar al die kilo's die er daarna aan zijn gekomen van het snaaien! Maar... geld voor de sportschool heb ik niet, dus wil ik weer gaan hardlopen.

Ik heb er ook aan zitten denken om iets van 30 day shred of Insanity te doen. Alleen weet ik niet wanneer... 's Morgens is die kleine tussen 6 en 7 uur wakker. Op de dagen dat ik moet werken, is het dan nog ff snel voeden en dan op naar het werk. Ik ben dan rond 5 uur onderweg naar huis en dan haal ik de kleine vaak op bij het kinderdagverblijf. Zodra we thuis komen is het eten klaar. Dan is de kleine wassen, tandenpoetsen, vitamientjes, drinken bij mama en dan naar bed. Tegen de tijd dat ze goed en wel op bed ligt en ik eindelijk ff rustig kan gaan zitten is het 8 uur! En om dan nog te gaan sporten... En dan heb ik uiteraard nog genoeg dingetjes op de computer te doen. ;-)

De dagen die ik thuis ben is de kleine ook thuis. Ik heb helaas geen kinderwagen die ik kan gebruiken voor het hardlopen en ik wil ook niet dat de kleine elke keer ergens naartoe gaat omdat ik wil gaan hardlopen.

Waar ik ook tegenaan loop te hikken is wat "klusjes" die ik in huis heb te doen. Ik heb een eigen kamertje waar ik vroeger alle bankzaken ed deed, maar sinds dat ik een laptop heb, doe ik dat daar niet meer, maar is dat kamertje een verzamelplaats geworden en moet broodnodig opgeruimd worden, maar dat is nu al een 10-jarenplan aan het worden. Ook hierbij geldt dat ik me elke keer voorneem om een klein beetje te gaan doen, maar heb er de puf niet voor... En dat is nog maar 1 ding dat moet gebeuren!

Ik ben nog even zoekende waar voor mij de prioriteit ligt... Eerst de klusjes in huis of eerst weer aan het sporten gaan.

Pffff... Zullen alle klusjes een keer gedaan zijn én ben ik lekker sportief bezig?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je