{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama en Nino nemen een kijkje op mama's werk

Gister ben ik op bezoek geweest op mijn werk om Nino te showen aan de kinderen.

Afbeelding blog 'Mama en Nino nemen een kijkje op mama's werk' Achtergrond blur afbeelding

Ik zat ik al een tijdje naar uit te kijken, op bezoek gaan op mijn werk samen met Nino. Al mijn lieve kinderen weer zien en ze mijn nieuwe trots tonen. Ze hebben zo met me mee geleefd tijdens de zwangerschap en waren soms nog ongeduldiger dan ik zelf.

Heerlijk hoe verschillend de kinderen ook kunnen reageren. Sommige interesseert het erg weinig. Ze luisteren als ik wat vertel maar verder gaan ze door met de dingen waar ze daarvoor mee bezig waren. En andere kinderen zijn niet meer weg te slaan bij Nino, vertellen over hun eigen broertjes en zusjes of hebben heel veel vragen. Zoals 'deed de bevalling pijn', 'hoe zwaar is hij', 'huilt hij veel', 'wanneer kom je weer terug' en ga zo maar door. Heerlijk die nieuwsgierigheid van kinderen. Al is de eerlijkheid van kinderen soms ook best hard. Zo zij één kind dat ik toch nog steeds wel een beetje een buik had, pijnlijk maar ik hou wel van de eerlijkheid van kinderen, die buik, tja dat wist ik zelf ook wel.

Aan de twee klassen waar ik afgelopen schooljaar les heb gegeven heb ik getrakteerd, ik vind het altijd leuk om iets originails te bedenken maar het moet niet te veel werk zijn. Dit is wat ik gemaakt heb.

Voor groep 7 heb ik zoenen gebruikt waarvan ik de bovenkant heb afgesneden en daar muisjes op heb gestrooid en een klein vlaggetje in heb geprikt met Nino erop. Voor de lerarenkamer heb ik koekjes met een chocolade laag even in de oven gedaan tot de chocola gesmolten was, er muisjes opgestrooid en weer hard laten worden en dit in een mooie pot met het geboortekaartje erbij gedaan en voor de kleuters heb ik wat boter op één kant van een lange vinger gedaan en hier muisjes op gestrooid, net als een soort lolly. De tractaties zijn goed ontvangen. 

De kleuters hadden een leuk schilderij voor me gemaakt met mijzelf en een kinderwagen, wat een schatten. En van het team heb ik zo een leuk cadeau gekregen. Een babymassage cursus. In oktober gaan Nino en ik erheen. Ik hoop dat Nino het heel fijn gaat vinden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vond om weer op school rond te lopen. Gezellig met het team kletsen, met de kinderen bezig zijn en toch was het ook wel fijn om nog niet weer in de gehaastheid te zitten waar al mijn collega's in zitten. Gewoon rustig aan te kunnen doen en op tijd weer weg te kunnen. Maar ik geloof dat ik straks in november weer gaan werken geen groot probleem ga vinden. En dat is toch een fijn vooruit zicht.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je