{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama, en een eigen bedrijf aan huis!

Mijn eerste blog over fulltime mama zijn, eigen bedrijf hebben en hoe ik afreken met opmerkingen , waar wij mama's niet van willen horen ;)

Afbeelding blog 'Mama, en een eigen bedrijf aan huis!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn eerste blog op MP, ik ben 27 jaar, getrouwd en moeder van twee bijzonder knappe meisjes.
Als je enkele jaren geleden tegen me zou zeggen dat ik thuis zou gaan werken en fulltime mama zou zijn zou ik je uitlachen. Ambitieus als ik was bekleedde ik een fulltime baan als Manager bij een assurantiekantoor. Toen de oudste was geboren , vond ik de eerste maandjes thuis heerlijk maar was blij dat ik weer aan het werk kon gaan. Het voelde als een vrije dag. Ik kon doen wat ik wilde, zonder erbij na te denken of de luier al was verschoond, een flesje niet te warm was of dat het normaal is dat ze een huildag heeft. Nee , ik vond het heerlijk om aan het werk te zijn, maar ook heerlijk om mijn  kleine meisje weer op te halen.
Vier jaar later zit ik in mijn ene arm mijn dochter de fles te geven en met mijn andere hand achter de computer om mijn webshop draaiende te houden. Ondertussen vraagt mijn andere dochter voor de 99ste keer of ze een snoepje mag. Snappen kinderen nu echt niet dat als er 98 keer het antwoord nee voorgeschoteld  krijgt dit de 99ste keer niet anders zal zijn? Even een gedachtenspinsel tussendoor. Mijn hond blaft naar de postbode die voorbij loopt, en tot overmaat van ramp valt , uiteraard, de internet verbinding weg. Dit ben ik, moeder van twee meiden en een eigen bedrijf aan huis!

Ik zou niets liever willen dan dit nog heel lang doen! Ik houd van mijn nieuwe baan. Boordevol uitdaging, een kind dat valt wat getroost moet worden, een baby die huilt omdat ze een speentje nodig heeft, ach ik vind het wel een management functie!

Afijn waar ik daadwerkelijk over wilde schrijven is het ondergewaardeerde huismoeder beroep. Laatst zat ik op een terrasje, met een heerlijk zonnetje en de persoon tegenover mij gaf DE VERBODEN opmerking: 'Ah, jij zal wel heel veel tijd over hebben nu , als huismoeder'. instinctief vloog ik over het gammele tafeltje en trok haar zo het terras over. Maar dat deed ik niet. Maar zo dacht ik heel even wel. Met een niks verhullende glimlach gaf ik aan dat , dat eigenlijk wel mee viel. Maar achter die glimlach zat een verstopte boze blik die je het liefst de waarheid vertelde.

Zelf dacht ik ook zo, jaren geleden maar daar ben ik wel van bijgedraaid. Als moeder ben en moet je heel veel zijn, een dokter als dochterlief van haar fietsje is gevallen, een politieagent om de ruzies tot kalmte te brengen, een kokkin om een lekker gerecht voor te schotelen die ze met hun neusje op toch weer weigeren en een mama die ze liefde, knuffels en warmte geeft. Heel veel dus. En , in mijn geval ook nog een eigen bedrijf. Zo kun je denken , waarom haal je dat op je hals? Maar niets doen, werkt voor mij niet ik wil graag druk zijn en succesvol zijn. En naar mijn mening kan dat, als je maar wilt. Ik heb mijn tijd nu zo ingedeeld dat ik alle tijd heb voor mijn dochters, mijn man en mijn werk. En I LOVE IT!
Voor geen goud laat ik deze 24/7 mom job meer gaan. En het voordeel is bij deze baan, dat jouw kindjes je niet zullen ontslaan als je het een keer fout doet ;). Je krijgt dan wel niet aan het eind van de maand een salaris gestort voor jouw werk als mama maar zoveel meer wat het aller belangrijkste is en nog weleens wordt vergeten: LIEFDE!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je